Najava 9. kola Premijer futsal lige BiH

Večeras dva susreta

Najava 9. kola Premijer futsal lige BiH

S. Mlaćo

U petak, subotu i nedjelju igraju se susreti 9. kola Premijer futsal lige BiH. 

Večeras će snage u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici odmjeriti MNK Željezhničar i MNK Banovići, dok je u isto vriejem u Mostaru zakazan duel aktuelnog prvaka Mostar SG Staklorada i MNK Brotnjo.

"Nakon dvije vezane pobjede iz posljednje dvije utakmice, naši momci će pokušati ostvarati i novu pobjedu ali uz pomoć naših navijača. Pozivamo sve simpatizere našeg kluba, ljubitelje futsala ali i djecu svih osnovnih škola (buduće zvijezde našeg kluba) da dođu u što većem broju, podrže nas i da zajedno slavimo novu pobjedu.
Utakmica se igra u petak 15.12., u sportskoj dvorani na Grbavici s početkom u 18 sati", istakli su iz MNK Željezničar.

Mostarci su apsolutni favoriti protiv Brotnja.
"Želja nam je ostvariti dvije pobjede na kraju uspješne godine i na kraju uspješne polusezone, a za ostvarenje cilja moramo biti oprezni i ostati čvrsto na zemlji. Respektujemo protivnika, ali smo
također svjesni da smo u ovom trenutku kvalitetniji tim od njih", rekao je član Mostar SG Staklorada Kristijan Radin.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

U subotu se sastaju MNK Salines i KMF Leotar, dok su u nedjelju na programu dueli Centra i Tanga, Nevesinja i Zrinjskog, te Brčko Zdravlja i MNK Seljak.

Na tabeli je prvi Mostar SG sa stopostotnim učinkom u devet odigranih kola, a drugoplasirani je MNK Centar sa 22 osvojena boda, dok 19 ima MNK Zrinjski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi