Narandžasta rapsodija u četvrtfinalu BH Telecom Fair Play lige

Fantastični okršaji

Narandžasta rapsodija u četvrtfinalu BH Telecom Fair Play lige

E. Čaušević

Još jedna nestvarna noć na parketima BH Telecom Fair Play lige je iza nas. Četiri susreta četvrtfinala ponudili su sve ono što ova igra može i ponuditi: triler, magiju, mirnoći i dramu. Mnogobrojna publika u dvorani “Novo Sarajevo” na Grbavici mogla je uživati u predstavama koje su pružile ekipe u mečevima vrijednim polufinala.

Krenulo je furiozno od samog početka. Već u prvom susretu, između Tempa i Krajine, svjedočili smo jednom od najboljih mečeva ove sezone. Dvije podjednake ekipe, igrali su fantastičan timski futsal, pun žara i borbe. Tempo je golom kapitena Mirvića poveo 16. minuti susreta, a to je ujedno i bio konačan rezultat prvog poluvremena. Krajina je u nastavku zaigrala konkretnije i golom Hadžića u 31. minuti stižu do egala.

Međutim, nije se slavlje ni stišalo kako treba , samo dvije minute poslije Mirvić svojim drugim pogotkom ponovo donosi prednost Tempu. Krajišnici se nisu predavali,a do novog poravnanja stižu preko kapitena Karčića u 36. minuti, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat utakmice, tako da su prvog polufinalistu odlučivali penali. Nakon što su u prvi šest serija bili uspješni igrači obje ekipe, u sedmoj Ibrahimović brani udarac tragičara Kapetanovića, a zatim i sam pogađa za trijumf i veliko slavlja svoje ekipe.

Svi koji se bave ili prate futsal ili fudbal, često znaju kazati da je “lopta okruga”, odnosno da ne postoje favoriti kada je ova nadahnjujuća igra u pitanju. Upravo tome smo mogli svjedočiti u drugom četvrtfinalnom paru gdje su se sastali SU Futuro i BH Telecom. Iako najavljeni kao podređena ekipa, Telecomaši su zbog narandžaste rapsodije doživjeli “standing ovationa” od publike, ali i od protivničke klupe. Iako su Hadžićani više imali od posjeda, njihovi rivali su strpljivo čekali svoju priliku na prvoklasno režirane kontre pogađali. Imamovićevi pogotci u 8. i 19. minutu odveli su Telecomaše na odmor sa dva gola prednosti. Iako se u drugom očekivao povratak lidera grupne faze, dva “blitzkrieg” gola Kadrića (27. i 28.) minuta duplaju prednost Telecoma. Do kraja su viđena još dva pogotka kojima su Imamović (31.) i Kadrić (35.) kompletirali hattrickove u magičnoj noći njihove ekipe.

U trećem susretu je iskustvo ipak nadvladalo mladost i tako im vratilo za poraz u grupnoj fazi takmičenja. Super-mirna ekipa Apotekara na čelu sa Torlakom diktirala je ritam utakmice, a do prvog pogotka stižu preko fantastičnog Šutkovića u 10. minuti susreta, a devet minuta kasnije Torlak duplira prednost, te se tim rezultatom odlazi na odmor. Nakon četiri minute igre u nastavku, Kovačević postiže novi gol za SenSu. Ljiljani su se uspjeli dvije minute poslije pogotkom Smajlovića, međutim to je sve što su uspjeli uraditi. Do kraja meča Ramić (32.) i Torlak drugim pogotkom u 40. minuti ovjerili pobjedu i osigurali mjesto u polufinalu osme sezone takmičenja.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

I za kraj, viđen je meč pun drame i koji je poprilično neuobičajan kada je BH Telecom Fair Play liga u pitanju. Vidjelo se odmah po početku susreta da su i Fine Line i Zamm mC ušli sa velikim motivima da trijumfuju u ovom susretu što je donijelo i ogroman pritisak i nervozu. Zamm je već u drugoj minuti golom Mulahmetovića došao do prednosti, dok je iskusni Alihodžić pogotkom u 12. vratio utakmicu u rezultatski egal. Novu prednost Zammovcima donosi Hodžić u 15. minuti, a u posljednjim trenutcima prvog poluvremena mrežu Fine Line-a trese Smajić i postavlja rezultat prvog dijela susreta. Igrao se treći minut nastavka kada Mulahmetović svojim drugim pogotkom donosi tri gola prednosti svojoj momčadi, ali i u tom trenutku i onako uzavrela atmosfera dolazi do potpune kulminacije.

U narednih nekoliko minuta svjedočili smo scenama koje su na ovom takmičenju rijetko viđane, a epilog svega su po dva crvena kartona na obja strane. U taboru Finih Linije pocrvenili su Durić i Borovina A., dok je su u taboru Zammovaca Muftić i Sućeska “morali pod tuš” prije vremena. Nakon što se situacija smirila, ekipe su nastavile sa po tri igrača u terenu što Fine Line prvi koristi i u 29. minuti golom Sinanovića smanjuje prednost, međutim, Mulahmetović svojim trećim pogotkom u 36. minuti ubija i zadnju nadu o eventualnom preokretu. Do kraja su viđena još dva pogotka, prvenstveno je Šabić u 39. pogodio za Zamm, da bi Borovina D. pogotkom u 40. minuti samo ublažio poraz i postavio konačan rezultat utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije