Neimari i  Željezničar dijele prvo mjesto nakon otvaranja sezone
Zeničani su uz tim Željezničara najveći favoriti za prvo mjesto u ovoj grupi

Očekuje nas zanimljiva borba za prvo mjesto u 1.ligi FBiH u futsalu

Neimari i Željezničar dijele prvo mjesto nakon otvaranja sezone

D. Kurbegović

Odigrana su tri kola u 1.ligi FBiH grupa 1 u futsalu. Čini se da će ova sezona biti neizvjesna do samog kraja, jer nekoliko ekipa pretenduje na prvo mjesto i razigravanje za ulazak u Premijer ligu.

Nakon tri kola na vrhu tabele su ekipe Neimari iz Zenice, te Željezničara iz Sarajeva sa devet bodova u tri meča.

Zeničani su u posljednjem kolu gostovali u Goraždu, te sa visokih 8:2 pobijedili domaćina ekipu MNK Drina. S ovim rezultatom, ali i igrom koju su pokazali na otvaranju sezone pokazuju da ove sezone žele otići korak dalje, odnosno osvojiti prvo mjesto i u doigravanju osigurati plasman u najviši rang.

U narednom kolu Neimari će na svome terenu dočekati tim Novog Travnika, što će biti šansa za nastavak pobjedničke serije i ostanak na prvom mjestu. Prvi pratilac, veoma jaka ekipa Željezničara narednog vikenda će u goste ekipi Viteza.

Nema sumnje da nas očekuje veoma zanimljivo prvenstvo u ovom rangu takmičenja, a ko će na kraju prvi proći kroz cilj, te onda u doigravanju pokušati i izboriti Premijer ligu, vrijeme će pokazati.

Futsal je u našoj zemlji veoma popularan, posebno nakon plasmana naše reprezentacije na Evropsko prvenstvo. Posjeta na utakmicama Premijer lige, ali i Prve lige FBiH u futsalu dovoljno govori koliko je ovaj sport kod nas popularan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi