Derbi sezone u Zenici: Neimari u Areni dočekuju Željezničar
Detalj s posljednjeg susreta ova dva tima odigranog prošle godine u zeničkoj Areni

Borba za plasman u Premijer futsal ligu BiH

Derbi sezone u Zenici: Neimari u Areni dočekuju Željezničar

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Prva futsal liga FBiH, kada su u pitanju četiri grupe polako ulazi u samu završnicu. Mnogi timovi imaju ambiciju da sudjeluju na završnici, odnosno doigravanju za ulazak u Premijer futsal ligu BiH.

Velika borba vodi se u grupi "Centar", gdje borbu za prvo mjesto vode dva tima. Neimari iz Zenice i Željezničar iz Sarajeva, koji nakon devet odigranih utakmica, na svome kontu imaju po 21 bod. Zenički tim ima bolju gol razliku, ako bi se na kraju gledao i taj segment.

Upravo će se u subotu od 20 sati u zeničkoj Areni odigrati i derbi sezone u kojem će u okviru 12. kola ekipa Neimari dočekati Željezničar. To će sigurno biti poslastica za sve ljubitelje futsala, a očekuju se i dobro ispunjene tribine zeničke Arene.

Do kraja prvenstva ostala su još tri kola, Neimari će pored utakmice protiv Željezničara kod kuće, gostovati Fojnici, dok će u posljednjem kolu u Zenici dočekati Futsal Team iz Tešnja. S druge strane Željezničar će pored gostovanja u Zenici, na svome terenu dočekati Žepče, dok će u posljednjem kolu gostovati kod ekipe Usore.

Kada je u pitanju prvi meč ekipa Željezničara i Neimari, on je na Grbavici završen rezultatom 3:2 za tim iz Sarajeva, a nakon ove utakmice, gosti iz Zenice imali su mnogo primjedbi na suđenje.

Nema sumnje da se u subotu u Zenici očekuje sjajna utakmica, sa velikim brojem gledalaca, a vidjet ćemo ko će se nakon završetka utakmice radovati.

Nakon 11. odigranih kola u Prvoj futsal ligi FBiH, grupa "Centar", Neimari i Željezničar imaju po 21 bod, slijedi ih Futsal Team iz Tešnja sa 16, Vitez i Usora imaju po 15, Žepče ke skupilo 10 bodova, dok je na posljednjem mjestu Fojnica bez bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti