Neimari-Salines na krilima sjajnog Salkića do historijske pobjede u Premijer ligi
Klub iz Zenice večeras je odigrao sjajnu utakmicu, te upisao prvu pobjedu u sezoni

Klub iz Zenice u okviru 3.kola savladao Hercegovinu

Neimari-Salines na krilima sjajnog Salkića do historijske pobjede u Premijer ligi

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Večeras je u zeničkoj Areni odigran meč 3. kola Premijer lige u futsalu između domaćeg Neimari-Salinesa i ekipe Hercegovina iz Širokog Brijega. Lakše nego očekivano pobjedu je slavila domaća ekipa rezultatom 6:1 što je bila ujedno prva i historijska pobjeda ovog kluba iz Zenice u bh. eliti.

Neimari-Salines su u prva dva kola imali težak raspored jer su se sastali sa dvije najbolje ekipe u BiH, ekipe Radnika i Mostara, od kojih su poraženi, također i gosti iz Širokog Brijega su u prva dva kola upisali poraze, tako da se večeras očekivala zanimljiva utakmica i borba za prve bodove u novoj sezoni.

Ekipu koju s klupe vodi Dženan Muminović, čiji je pomoćnik Josip Lokmer, dobro je otvorila današnji meč, te su u 4. minuti preko najboljeg igrača Sulejmana Salkića poveli rezultatom 1:0. Nastavljali su se napadi domaćeg tima, a u 11. minuti novi gol u mreži gostiju, strijelac je Amar Šišić. Taj gol kao da je bio presudan u igri domaćeg tima, koji nakon konfuzije u gostujućem timu u 12. minuti preko Sulejmana Salkića postiže još jedan gol za 3:0 vodstvo tima iz Zenice. Do kraja prvog poluvremena još jedan gol za ekipu Neimari-Salines u 18. minuti postiže kapiten Seldin Zatagić za visokih 4:0 nakon prvog poluvremena.

U drugom dijelu domaći su čuvali vodstvo, dok gosti nisu uspijevali da postignu gol sve do 28. minute kada Zvonimir Ćavar pogađa za 4:1. U istom minutu s druge strane Sulejman Salkić postiže svoj treći gol za vodstvo domaćeg tima 5:1. Do kraja utakmice još jedan gol u mreži gostiju, strijelac u 33. minuti bio je Mirzad Kozlić za konačnih, ali sasvim zasluženih 6:1 za ekipu Neimari-Salines.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Današnja igra i prva pobjeda ove sezone tima iz Zenice sigurno da može radovati navijače i stručni štab, te su uvjereni da će ove sezone sigurno ostvariti cilj, a to je opstanak u Premijer ligi.

U narednom kolu Neimari-Salines će u goste ekipi Sloboda-Kompred, dok će ekipa Hercegovina dočekati tim Radnika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi