Počinje drugi dio sezone: Održan seminar za službena lica Premijer futsal lige BiH

Počinje drugi dio sezone: Održan seminar za službena lica Premijer futsal lige BiH

S. Mlaćo

U protekla dva dana u Trening centru NS/FS BiH u Zenici održani su seminari za službena lica Premijer futsal lige Bosne i Hercegovine.

Sudije našeg elitnog futsal takmičenja su u petak odradili futsal fitnes test, kao i test iz Pravila futsal igre. Osim ovih testova na seminaru je analizirano i suđenje u PFL u jesenjem dijelu prvenstva.

Dan poslije održan je i seminar za delegate PFL čiji je rad u protekloj polusezoni takođe analiziran, a kroz predavanja delegatima su predstavljeni i propisi NS/FS BiH: Pravila igre i fair play, Pravilnik o takmičenjima, Pravilnik o bezbjednosti, Pravilnik o kodeksu ponašanja, Pravilnik o registraciji, statusu i transferu igrača, Pravilnik o anti-doping kontroli i Disciplinski pravilnik.

Proljetni dio takmičenja u Premijer futsal ligi počinje 19. januara ove godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi