Najbolji futsaler na svijetu je opet "ludovao", očajni protivnici ga počeli hinjski udarati

Portugal na krovu svijeta

Najbolji futsaler na svijetu je opet "ludovao", očajni protivnici ga počeli hinjski udarati

A. Čaušević

Portugal je novi prvak svijeta u futsalu, nakon što je u finalu pobijedio Argentinu sa 2:1. 

Portugalci su se prvi put popeli na tron zahvaljujući golovima Varele, dok je jedini gol za Argentince zabio Claudino. Gaučosi su dobili i crveni karton.

Iako se nije upisao među strijelce epitet najboljeg na meču ponio je Ricardinho koji je izluđivao Argentince tokom meča.

U prvom poluvremenu pojedini protivnici su ga od nemoći počeli hinjski udarati, pa je morao raditi i VAR. Nakon jednog udarca isključen je Borutto.

[twitter]https://twitter.com/ErfanGoals/status/1444717991623630850[/twitter]

Ricardinhu je ovo bio pratkično jedini trofej koji mu nedostaje pošto je prvak Evrope bio 2018. godine, a uz ranije osvojene tri Lige prvaka te prvenstva u Portugalu, Japanu, Španiji i Francuskoj.

Oglasi

"Prije šest mjeseci sam bio u krevetu, bila je to najteža operacija u mojoj karijeri. Jedva sam mogao da udaram loptu. Morao sam naporno raditi da uđem u reprezentaciju."

"Oprostit ću se, znao sam da je ovo posljednja prilika da osvojim trofej o kojem sanjam. Znao sam da ću žaliti ako ne osvojim Svjetsko prvenstvo", rekao je 36-godišnji velemajstor nakon finala.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CUk_8YyAncG/[/instagram]

Ricardinho je za reprezentaciju Portugala igrao 18 godina, a trofej prvaka svijeta mu je kako je sam priznao najdraži u karijeri.

Promo

Top Komentari

Metuzalem
Daj molim vas nadjite u riječniku da li ima riječ "hinjski".
2 0
Emin_Podzic
Causevicu kakvu si ti skolu za novinara zavrsio kad napises "hinjski"
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi