U-21 reprezentacija BiH ponovo bolja od Francuske

Druga utakmica futsal reprezentacija u Zenici

U-21 reprezentacija BiH ponovo bolja od Francuske

D. Kurbegović

Futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine i Francuske, igrači do 21. godine večeras su u zeničkoj Areni odigrali i drugu prijateljsku utakmicu. Izabranici selektora Bore Matana pobijedili su goste sa uvjerljivih 7:1.

Večeras su gosti iz Francuske bili dostojan rival našoj reprezentaciji, koja je uz dosta više muke nego jučer slavila i drugu pobjedu.

Francuzi su bolje otvorili utakmicu, te su nakon nekoliko propuštenih prilika golom njihovog najboljeg igrača Mathieua poveli u 10. minuti rezultatom 0:1. Nakon gola gostiju, domaća selekcija je odlučnije krenula prema golu gostiju, tako da su golom kapitena i najboljeg igrača selekcije BiH, sjajnog Marija Aladžića poravnali u 13. minuti na 1:1.

Samo dvije minute kasnije u 15. minuti domaća reprezentacija stiže do preokreta i vodstva 2:1, gol je postigao Slaven Matijašević. To je bio ujedno i konačni rezultat prvog dijela utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili izabranici Bore Matana, koji su ponovo preko kapitena Aladžića stigli do vodstva 3:1. Nisu se gosti predali nakon gola, tako da su preko Mathieua došli na 3:2. Sve dileme oko pobjednika svojim trećim golom danas kapitenski je potvrdio Marijo Aladžić za konačnih 4:2 za Bosnu i Hercegovinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi