U Mostaru počinje preliminarna faza Lige prvaka u futsalu

Mostar SG predstavlja BiH

U Mostaru počinje preliminarna faza Lige prvaka u futsalu

Klubovi učesnici Preliminarne runde UEFA Lige prvaka u futsalu koja večeras počinje u dvorani USRC Midhad Hujdur – Hujka, govorili su o ambicijama i očekivanjima od iste na današnjoj konferenciji za medije u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara.

Gosti su kazali da su oduševljeni dobrodošlicom, a domaćini da su ponosni na još jedan veliki sportski događaj u gradu na Neretvi.

Predstavnik izraelskog Nahata Hen Levincron izjavio je da je izraeslki prvak najmanji klub u Ligi prvaka, ali je rekao da to neće sputati igrače koji će na svim utakmicama dati maksimum.

"Ovo je sjajno iskustvo za nas. Mi se još ne možemo porediti sa klubovima poput Mostara, ali u dogledno vrijeme ćemo nastojati. Nadamo se da ćemo igrati dobar futsal", rekao je predstavnik danskog Gentoftea Christian Peytz, koji je jedini pred početak zaprijetio bh. prvaku:

"Nadam se da ćemo uspjeti pobijediti Mostar SG Staklorad. Ovo je sjajno iskustvo. Sve je perfektno. Organizacija je odlična, a timovi kvalitetni".

Alen Đuliman iz Mostar SG Staklorada kazao je da naš prvak želi i ove godine osvojiti prvo mjesto i plasirati se u Glavnu rundu. Prošle godine im je to bez problema pošlo za rukom. U organizaciji je i ove godine učestvovao veliki tim ljudi, a Đuliman je zahvalio svima koji su pomogli i ovog puta.

Potražite više informacija na temu Premijer futsal liga BiH:

Škotski Watcell najmlađi je učesnik. Osnovani su prije tri godine, a želja im je da favoritima pomrse račune.

"Nikad u Evropi nismo ostvarili pobjedu. Ovdje smo došli da učimo i stičemo iskustvo. Sve je zasad na najboljem nivou. Očekujem da za vikend popijemo poneko pivo i pojedemo ćevape".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi