Amir Karamović: Psihološki smo pali u najgorem trenutku po nas
Imali su odbojkaši Slobode sve u svojim rukama, međutim na kraju osvojili su samo bod

Ponajbolji odbojkaš Slobode nakon poraza od 7 Lukavca

Amir Karamović: Psihološki smo pali u najgorem trenutku po nas

E. Dindić

Odbojkaši Slobode u susretu protiv starih sportskih rivala iz Lukavca imali su sve, vodstvo od 2:0 u setovima i priliku da završe susret na najbolji način.

Međutim, u odbojci je staro nepisano pravilo da je najteže taj treći odlučujući set osvojiti. Pokazalo se to i u sinoćnjoj utakmici, kada su izabranici Nihada Zahirovića, na kraju dozvolili preokret i upisali poraz.

Jedan od najboljih odbojkaša u redovima Slobode je svakako Amir Karamović, koji nije krio razočarenje nakon poraza, te nada se već u idućem kolu da će uspjeti se vratiti na pobjedničke staze.

"Teška utakmica u svakom pogledu. Imali smo prednost od 2:0 u setovima, i očekivali smo da će se treći set riješiti sam od sebe. Gosti iz Lukavca uspjeli su se vratiti, prvenstveno našim greškama i na kraju upisali pobjedu. Psihički smo pali kada nismo smjeli i to smo skupo platili. Ostaje žal za propuštenim posebno u petom setu gdje smo imali tri meč lopte, ali moram istaći i da smo spasili četiri meč lopte. Ostaje nam utjeha taj bod koji smo sinoć osvojili koji nas je zadržao na drugoj poziciji.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

U nedjelju igramo u Bihaću, i svi smo spremni da damo sve od sebe za nove bodove. Moramo biti oprezni, jer oni su jako opasni na svom parketu. Ovdje smo ih dobili sa maksimalnih 3:0 u setovima, ali to ništa ne znači. Mi moramo početi utakmicu ozbiljno i angažovano od prvog servisa, a onda ni pozitivan rezultat neće izostati.", završio je Karamović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi