Elma Karabegović: Zaslužena pobjeda protiv Smeča, očekujem još bolje partije u nastavku sezone
Odbojkašice Slobode pružile su protiv Smeča jednu od najboljih partija u ovoj sezoni

Odbojkašica Slobode za SportSport.ba nakon pobjede u kantonalnom derbiju

Elma Karabegović: Zaslužena pobjeda protiv Smeča, očekujem još bolje partije u nastavku sezone

E. Dindić

Odbojkašice Slobode u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u kantalnom derbiju savladale su Smeč sa ubjedljivih 3:0 u setovima. 

Očekivala se neizvjesna utakmica i dobra odbojka, međutim sve je otišlo u "jednosmjeru ulicu". Izabranice Armina Derviševića pokazale su da su u ovom trenutku mnogo bolje, te su na kraju slavile i više nego ubjedljivu pobjedu.

Jedna od najboljih na tom susretu bila je kapitenka Slobode Elma Karabegović, koja je bila nerješiva enigma za gošće iz Lukavca.

"Svi smo očekivali jednu dobru i neizvjesnu utakmicu. Ipak je kantonalni derbi bio u pitanju, a mi smo željele da se revanširamo nakon prve utakmice gdje smo izgubile nakon pet setova. Smeč je pokazao jednu borbenu igru, međutim mi smo bile hladne glave, gdje smo igrale svoju igru. To nas je na kraju dovelo do ubjedljive pobjede. Od prvog minuta pokazali smo da smo u ovom trenutku mnogo bolja ekipa, što je rezultat na kraju i pokazao.", rekla je Karabegović te dodala:

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Vrijedno smo se spremale za drugi dio sezone, te sav naš znoj i trud polako dolazi na naplatu što me zaista raduje. Očekujem u nastavku sezone da pružimo još bolje partije, te nastavimo da skupljamo bodove", završila  je Karabegović.

Ekipa Slobode nakon 14 odigranih susreta nalazi se na petom mjestu sa 23 osvojena boda. Lider na tabeli je Bimal Jedinstvo sa 41 bodom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi