Anamaria Periša odbojkašica SOK Mostar: O kvaliteti Jedinstva ne treba trošiti riječi

Mostarke sutra igraju s najuspješnijom domaćom ekipom

Anamaria Periša odbojkašica SOK Mostar: O kvaliteti Jedinstva ne treba trošiti riječi

Odbojkašice SOK Mostar u prošlu su srijedu zabilježile prvi poraz u novom izdanju Premijer lige.

Mostarke su poražene u Banja Luci od tamošnjeg OK BL Volley koja je u ovom trenutku iskusnija ekipa od 'Sokica', a s istim takvim, čak i kvalitetnijim timom mostarske igračice sastat će se sutra u meču 5. kola prvenstva BiH kada im u goste dolaze odbojkašice Bimal Jedinstva, višestruke prvakinje Bosne i Hercegovine. Ovo će za SOK Mostar biti zasigurno jedna od najlakših utakmica jer će trener Darko Drmać sutra moći vidjeti gdje se njegov tim nalazi u usporedbi s najboljim ekipama. U porazu protiv OK BL Volley struka domaćih mogla je biti zadovoljna u dosta segmenata, posebno u prva dva seta, a sutrašnji meč do kraja će mu moći otkriti od kakvog su to materijala satkane njegove odbojkašice.

Povratnica, Anamaria Periša, koja je propustila nekoliko mečeva zbog ozljede, najavila je za Pogled.ba sutrašnju utakmicu protiv Bimal Jedinstva.

"Ovaj vikend dočekujemo ekipu Bimal Jedinstva iz Brčkog, tim o čijoj kvaliteti ne treba trošiti riječi. S obzirom na to da ekipa Jedinstva slovi kao jedna od najiskusnijih u Premijer ligi BiH, a također ima i veliko iskustvo iz CEV lige, očekujemo jako kvalitetnu odbojkašku utakmicu. Nadam se da ćemo moje suigračice i ja pružiti sto jači otpor i pokazati se u najboljem svjetlu. Ritam i raspored utakmica su jako zgusnuti, u ovih posljednjih sedam dan utakmica protiv ekipe iz Brčkog bit će nam treća u nizu. Bez obzira na to potrudit ćemo se ispuniti očekivanja našeg trenera. Kao što ti biva sa svakim sportašem, ozljeda je narušila ritam treniranja i raspoloženje, no optimizam me ne napušta i radujem se povratku na teren" - kazala je Periša.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

Utakmica između SOK Mostar i ŽOK Bimal Jedinstvo igra se sutra u 16:30h u dvorani na Bijelom brijegu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi