Ivana Plečić odbojkašica SOK Mostar: Budemo li na razini na kojoj znamo, možemo se nadati bodovima

SOK Mostar gostuje u Gradačcu kod ekipe OK Kula

Ivana Plečić odbojkašica SOK Mostar: Budemo li na razini na kojoj znamo, možemo se nadati bodovima

Odbojkašice SOK Mostar odlično su otvorile novu sezonu u Premijer ligi.

Mostarke su u prvenstvo startale s dvije uvodne pobjede nad ekipama Jahorine i Goražda, a već u subotu je pred 'Sokicama' novi izazov.

Protivnik će im biti odbojkašice gradačačkog OK Kula koje su nedavno, u utakmici 1/4 finala Kupa FBiH slavile u Mostaru s 3:2 i spriječile braniteljice naslova da pokušaju i u ovoj sezoni doći do ovog trofeja. Značajan obol u obje ove pobjede mostarskog kluba imala je nova igračica Ivana Plečić. Ivana je u SOK Mostar došla iz kluba HE na Drini iz Višegrada gdje je bila najbolja igračica. Sjajno je, barem zasad, popunila rupu nastalu odlaskom dojučerašnje kapetanice Tamare Ćešić, a Plečić je za SportSport.ba najavila subotnju utakmicu te riječ, dvije o adaptaciji na nove suigračice.

"Prvo bih se osvrnula na doček u Mostaru za koji nemam riječi" - kazala je Plečić i dodala:

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Djevojke su sjajne, prijem je bio uistinu vrhunski. Još uvijek se navikavam na sve ali vidi se da je klub odlično organiziran i stabilan. Mislim da ove godine imamo kvalitetan, iskusan tim koji će moći računati na visok plasman u ovoj sezoni. Što se tiče ekipe Kule, prošla utakmica po meni je bila splet nekih nesretnih okolnosti, bile smo neuigranije nego smo sada, no opet je bilo stvari kojima možemo biti zadovoljni, a iz tih grešaka koje smo pravile u tom susretu učiti da ih ne ponavljamo u budućnosti. Iskustvo u toj utakmici će nam pomoći da u utakmici u Gradačcu pokušamo doći do bodova. Naučile smo biti borbenije, napadati više servisom. Ako nam se poslože neke kockice i ako nas krene vjerujem da bi mogle doći do bodova. Budemo li maksimalno angažirane i na razini na kojoj možemo biti imamo pravo nadati se pozitivnom rezultatu" - kazala je nova igračica SOK Mostar Ivana Plečić.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi