CEV Challenge Cup: Odbojkaši Bosne igrali dvomeč protiv turskog Halkbanka iz Ankare

Veliko iskustvo

CEV Challenge Cup: Odbojkaši Bosne igrali dvomeč protiv turskog Halkbanka iz Ankare

Haris Zilić

Protekla dva dana, 09.i 10. decembra, odbojkaši sarajevske Bosne su u okviru CEV Challenge Cup-a odigrali dvije utakmice protiv velikog favorita, turske ekipe Halkbank Ankara. 

Tim povodom, predsjednik Bosne Almir Hodžić, za naš portal je izjavio:

"Voljom žrijeba u 1/16 finala CEV Challenge Cup-a sastali smo se sa jednom od najjačih ekipa u ovom takmičenju i vjerovatno jednim od favorita za osvajanje ovog evropskog takmičenja. Dovoljno je reći da Halkbank nakon 13 odigranih kola u Turskoj ligi, koja je kvalitetom u top 3 lige u Evropi, nema niti jednog poraza. S druge strane, naša ekipa je mlada, prosjek godina prvog tima je 20, tako da nam je ovo bilo zaista neprocjenjivo iskustvo. Iako smo u obje utakmice poraženi sa po 3:0 u setovima, smatram kako smo pružili dostojan otpor te predstavili naš grad i našu državu u pravom svjetlu, na čemu su nam čestitali i domaćini", rekao je Hodžić i nastavio:

"U svakom setu smo osvajali između 15 i 20 poena, pa je ekipa Halkbanka cijelo vrijeme morala držati prvu postavu u igri. Inače, moramo se zahvaliti rukovodstvu Halkbanka na vrhunskom tretmanu tokom cijelog boravka u Turskoj, a siguran sam da smo uspostavili jake prijateljske veze. Na kraju, dozvolite mi da se zahvalim našim prijateljima i poslovnim partnerima koji su prepoznali naš rad, prvenstveno Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, na čelu sa uvaženim ministrom Samirom Avdićem i kompanijama BH Telecom, NLB Banka, Euroherc osiguranje, IUTE Credit, Wwinn, Möller's Omega 3, Cofus asistencije, Leda voda i Bracom. Takođe, zahvaljujem se i uredništvu portala sportsport.ba na višegodišnjem praćenju našeg rada."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi