Alarm u redovima OK Bosna nakon poraza od Kaknja

Meč počeo slavljeničkom atmosferom, a onda hladan tuš

Alarm u redovima OK Bosna nakon poraza od Kaknja

E. Čaušević

Proteklog vikenda odbojkaški klub Bosna je ugostio ekipu Kaknja. Posebni gosti su bili reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci u čiju čast je dopremljena velika torta.

Time su pokazali koliko im je stalo i koliko su ponosni na njihov veliki rezultat, osvojeno prvo mjesto na Evropskom prvenstvu. Prije početka utakmice priređena je i mala svečanost te su se prisutnima obratili Almir Hodžić, predsjednik Bosne i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, gospodin Samir Avdić.

Hodžić je u svom obraćanju rekao: "Dobro nam došli Prvaci Evrope. Osvajanjem titule prvaka napravili ste veliki uspjeh. Ali osvojiti titulu deseti put, govori o kontinuitetu odličnih rezultata i pobjedničkom karakteru. Ponosni smo na vas i OK Bosna će uvijek biti uz vas".

Opis nije dostupan.

Potom se prisutnima obratio ministar Avdić: "Reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci trebaju biti i jesu inspiracija za sve sportiste. Ministarstvo na čijem sam čelu snažno podržava uspješne sportske priče, a vaša je jedna od najdugotrajnijih. Hvala vam što nas činite ponosnim. Želimo vam još mnogo, mnogo titula".

Opis nije dostupan.

Međutim, da radost ne bude potpuna za sarajevski tim, pobrinuli su se inspirisani odbojkaši Kaknja pobjedivši ekipu Bosne sa 0:3.

Vidno ljutit, nakon utakmice predsjednik kluba Almir Hodžić je izjavio da će se s igračima i trenerima morati obaviti ozbiljan razgovor.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

"Više od poraza boli činjenica da već neko vrijeme imamo problem sa pristupom. Neću dozvoliti nikakvu neozbiljnost niti opuštanje. Sa igračima i trenerima ćemo morati obaviti ozbiljan razgovor, a nekima ćemo se i zahvaliti na saradnji. Ispred nas su jako težak raspored i nastupi u Evropi. Svjesni smo da nositi dres Bosne podrazumjeva određeni pritisak, ali se sa pritiskom treba znati izboriti".

"Uprava kluba je postavila vrlo jasne ciljeve za ovu sezonu i ne mislimo ih mijenjati. Uložili smo zaista veliki trud da bismo, uz podršku prijatelja kluba, doveli klub na sadašnji nivo. U infrastrukturnom smislu, uz veliku podršku odbojkaške javnosti, Bosna se vrlo ozbiljno postavlja na stabilne noge. Nažalost, iz nekog razloga naš tim nije na potrebnom nivou. U najkraćem mogućem vremenu to ćemo ispraviti. Interes kolektiva mora biti ispred ličnog interesa".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi