Odbojkaši Bosne nakon 19 godina ponovo u Evropi: "U klubu pušu neki novi vjetrovi"

Igraju u CEV Challenge kup protiv Halkbank Ankare

Odbojkaši Bosne nakon 19 godina ponovo u Evropi: "U klubu pušu neki novi vjetrovi"

E. Čaušević

Voljom žrijeba u šesnaestini finala evropskog CEV Challenge kupaOdbojkaški klub Bosna se sastaje sa predstavnikom Turske ekipom Halkbank Ankara.

Bosna je nakon 19 godina uspjela da izbori nastup u Evropi, a iz sarajevskog tima ne kriju da su konačno stigli bolji dani u ovaj klub.

"Nakon 19 godina izborili smo nastup u Evropi, a naši juniori su prvaci BiH. Samim tim pokazujemo da u našoj Bosni pušu neki novi vjetrovi. Žrijeb je htio da se sastanemo sa ekipom Halkbank Ankara koja je u prethodnoj fazi superiorno eliminirala bugarsku ekipu Marek Dubnitsa. Halkbank je u svjetskim okvirima jako, jako ozbiljna ekipa. Njihov budžet je četiri puta veći od budžeta svih klubova cijele Premijer lige BiH. U pitanju je ekipa koja je glavni favorit za osvajanje CEV Challenge kupa", rekao je za SportSport.ba predsjednik Bosne, Almir Hodžić

Na oficijelnoj stranici Evropske odbojkaške federacije je objavljeno da se obje utakmice igraju u Turskoj?

"Tako je. Iako je prvobitna namjera i želja svih nas u klubu bila da ugostimo renomiranog protivnika u Sarajevu i na taj način se odužimo odbojkaškoj javnosti za podršku tokom protekle sezone, ipak trenutne okolnosti otežanih putovanja i rizik koji bismo trebali preuzeti na sebe organiziranjem takve utakmice u ovo vrijeme koronavirusa, opredijelili su nas da pristanemo da obje utakmice odigramo u Ankari", kaže Hodžić i dodaje.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

"Biće nam čast podijeliti odbojkaški teren sa jednom super jakom ekipom, što će biti prilika za naše mlade igrače da se pokažu Evropskoj javnosti. Moram reći da sam, kao predsjednik kluba, sretan što Bosnu u Evropskoj odbojkaškoj federaciji respektuju i doživljavaju na pravi način. Jednostavno, sa kim sam god ovih dana komunicirao, svi ističu zadovoljstvo što smo opet u renomiranom društvu. Namjera i obaveza nam je tu i ostati."

Utakmice se igraju 8. i 9, decembra u Ankari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi