Odbojkaški klubovi Vojvodina i Bosna potpisali ugovor o saradnji

Lijepa sportska priča u regionu

Odbojkaški klubovi Vojvodina i Bosna potpisali ugovor o saradnji

E. Škorić

Boraveći na Palama na pripremama odbojkaški klub Vojvodina iz Novog Sada iskoristio je priliku da se vidi sa delegacijom OK Bosna iz Sarajeva.

To je, prema najavama iz oba tabora, samo početak jedne lijepe drugarske priče. Priča je nastavljena protekla dva dana u Novom Sadu. Na poziv prvaka Srbije predstavnici OK Bosna uzvratili su posjetu i stigli na Memorijal Vojvodine.

Osim uživanja na odbojkaškim mečevima, predsjednik OK Bosna Almir Hodžić i trener ekipe prof. Ifet Mahmutović, inače selektor BiH, danas su ozvaničili saradnju sa Vojvodinom u novosadskim klupskim prostorijama, gdje su ih dočekali članovi menadžmenta predsjednik Dragoljub Zbiljić, šef stručnog štaba Slobodan Boškan i Đorđe Đurić.

"Želimo da napravimo stratešku saradnju. Vojvodina je odbojkaški brend u Srbiji, a mi imamo pravo da kažemo da smo to mi u Bosni. Zbog istorije klubova saradnja je zaista dragocjena. Podržavaćemo jedni druge u radu, dolaziti jedni drugima na turnire i raditi razmjenu iskustava. Vojvodina je postavila žestoke standarde u odbojkaškom svijetu, mi želimo da slijedimo taj put, da u BiH budemo ono što je Voša u Srbiji. Mladi smo, ambiciozni, želimo da napredujemo, a Vojvodina je tu uzor svjetskog renomea", istakao je Almir Hodžić predsjednik OK Bosna.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

Trener Bosne i selektor BiH profesor Ifet Mahmutović podsjetio je kako je to izgledalo nekada na jugoslovenskim prostorima.

"Nekada su bile Mladost, Bosna, Vojvodina, a uz njih Partizan i Zvezda. Uvijek smo imali fenomenalnu saradnju, igrači Bosne odlazili su u Vojvodinu i obrnuto. Ono što je Vojvodina napravila je za primijer u svijetu, želimo da se ugledamo na to i da uz pomoć prijatelja, razvijamo ovaj sport sa aspekta mladih igrača, da budemo dobra fabrika svjetske proizvodnje. Možda smo tu sada niži nivo, ali nadgradnja bi došla uz naš predan rad i kroz saradnju sa Vojvodinom. Ja sam kao selektor bio u prilici da vidim svjetske sile, ali ovo u Novom Sadu je na vrhunskom nivou".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi