Armin Dervišević: Protiv Jahorine razmišljamo samo o pobjedi
Trener popularnih Lastavica očekuje pobjedu protiv Jahorine

OK Sloboda pred drugi dio sezone

Armin Dervišević: Protiv Jahorine razmišljamo samo o pobjedi

E. Dindić

Odbojkašice Slobode vrijedno se spremaju za drugi dio sezone, pod vodstvom trenera Armina Derviševića. U prvom dijelu radilo se dosta na sticanju kondicije, te popravljanju taktičko- tehničkih stvari. 

Prethodni vikend uzeli su učešće na turniru u Ilijašu, gdje su osvojili prvo mjesto u konkurenciji Kaknja, Sarajeva i Ilijaša.

"S obzirom na kratku pauzu koju smo imali, pripreme za drugi dio sezone počele su kombinovano. Radili smo paralelno na tehničko-taktičkom planu. Zadovoljan sam sa svim zalaganjima odbojkašica na treninzima, ali najbolja slika koliko smo dobro radili biće već prva utakmica u nastavku sezone, kao i sve naredne koje slijede", rekao je Dervišević te dodao:

"Protekli vikend učestovali smo na turniru gdje smo za protivnike imali tri ekipe iz Prve lige. Na kraju smo pokazali najviše i osvojili prvo mjesto. Zaista iznenadio me je kvalitet odbojke, iako su naši protivnici rang ispod nas, igraju zaista sjajnu odbojku. Već nam iduće sedmice starta drugi dio sezone, na svom parketu dočekaćemo ekipu Jahorine. Što se tog susreta tiče dilema nema želimo pobjedu i na najbolji način startati u nastavak prvenstva", rekao je Dervišević.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

Podsjetimo, nakon prvog dijela sezone odbojkašice Slobode nalaze se na petom mjestu sa pet pobjeda i šest poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi