One su naši heroji: Odbojkašice BiH pobijedile Švicarsku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Drugi meč kvalifikacija

One su naši heroji: Odbojkašice BiH pobijedile Švicarsku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Eldar Ganibegović

Odbojkašice Bosne i Hercegovine ostvarile su prvu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Naše reprezentativke su se nakon poraza od Grčke (3:0) u prvom kolu izdigle iznad svega i s 3:1 danas savladale Švicarsku.

Prvi set pripao je našim damama 25:19, drugi 25:20, da bi se Švicarska vratiola s 26:28 u trećem setu.

Prava drama je viđena u četvrtom setu, a na kraju su slavile naše djevojke s 25:23.

Podsjetimo, reprezentativke BiH u odbojci su u centar bh., ali i pažnje evropskih medija stigle prije početka ovih kvalifikacija.

Tada su po povratku u BiH smještene u jedan podrum gdje su spavale zbog nedostatka soba u hotelu.

Oglasi

"Putovanje koje je krenulo od Ilijaša, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i treba da se završi u Sarajevu, mi dolazimo u hotel gdje zbog nedostatka soba, spavamo u podrumu, bravo mi. Hvala našoj državi na ovolikoj podršci i ovim uslovima. Čast i zadovoljstvo je predstavljati BiH na kvalifikacijama za EP", napisala je tada Milana Božić na Instagramu, naša reprezentativka.

Nakon nepotpunatri kola u grupi F, Grčka je prva s 9 bodova, naša selekcija s utakmicom manje ima tri na drugom mjestu, koliko i treća Švicarska, dok su Norvežanke bez bodova.

Naredni meč naše odbojkašice čeka trećeg septembra kada gostuju Švicarskoj. 

Top Komentari

rl9_barca
Bravo cure,ovo je pobjeda bez nase najbolje igracice Edine Begic,i jedne od najboljih Edine Selimovic.. Sportsport.ba nije uredu da cure zavrse mec u pola 10,a objava clanak tek u ponoc
8 0
SEJFUDIBIKODZE
borte vi se cure za sebe ,****s BH,samo obicno ime,i dobar izvor novca za kriminalce.gdje ste vidili da je jedna drzava propala,moze se samo ,napravit vise njih,
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti