Brčanke se plasirale na final four MEVZA lige

Sjajan rezultat

Brčanke se plasirale na final four MEVZA lige

S. Grebović

Odbojkašice brčanskog Bimal-Jedinstva, pobjedom nad ekipom zagrebačke Mladosti od 3:1, plasirale su se na završni turnir Srednjeevropske odbojkaške lige (MEVZA).

Izabranice Smaila Pezerovića su u debitantskom nastupu u ovom takmičenju stigle do šeste pobjede i time osigurale neko od prva tri mjesta koje vode na final four, a koji će se najvjerovatnije odigrati u slovenskoj Novoj Gorici.

Pomenuti meč protiv Mladosti bio je direktan okršaj ovih ekipa koje se bore za prve tri pozicije, jer su Zagrepčanke prije ovog susreta imale četiri pobede i pet poraza, dok su Brčanke bile na omjeru 5-4.

Nakon trijumfa domaćih u dvorani Magnet u Brčkom, jasno je da će Bimal-Jedinstvo na final fouru igrati protiv tri slovenačke ekipe, vodeće Nove KBM iz Maribora, Kalcita iz Kamnika i domaćina GEN-i Voleja iz Nove Gorice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi