OK Sloboda bez većih problema savladala ŽOK Smeč
Trebao je biti kantonalni derbi, međutim utakmica je otišla u jednom smjeru

Tuzlanke upisale sigurnu pobjedu

OK Sloboda bez većih problema savladala ŽOK Smeč

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za odbojkašice svoj susret su odigrali Sloboda i Smeč. Na kraju i više nego ubjedljivu pobjedu odnio je domaći sastav rezultatom 3:0 (25:22, 25:19, 25:19). 

Trebao je ovo da bude kantonalni derbi, očekivala se neizvjesna odbojka, međutim od prvog seta sve je otišlo u jednom smjeru.

Izabranice Armina Derviševića nametnule su svoj tempo igre od prvog seta, pa su nakon velike borbe prvi set riješile u svoju korist rezultatom 25:22.

Drugi set počinje slično kao prvi, gošće iz Lukavca ne pokazuju neku pretjerano dopadljivu igru, što koriste odbojkašice Slobode i lagano i ovaj set privode kraju rezultatom 25:19, za sigurnih 2:0 u setovima.

Smeč se budi u trećem setu te u jednom trenutku imali su prednost od 14:11, međutim odbojkašice Slobode konsoliduju svoje redove, te i ovaj set rješavaju sa 25:19 za sigurnu pobjedu od 3:0 u setovima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi