Fatić: Smjena Pajića nema veze sa utakmicom u Srebreniku

Sekretar Odbojkaškog saveza Federacije BiH

Fatić: Smjena Pajića nema veze sa utakmicom u Srebreniku

S. Mlaćo

Nakon što su jučer pojavila informacija o smjeni Miralema Pajića,  direktora takmičenja Odbojkaškog saveza BiH, za više informacija o samoj smjeni kontaktirali smo Aliju Fatića, sekretara Odbojkaškog saveza Federacije BiH.

"To morate zvati Upravni odbor Odbojkaškog saveza BiH koji je donio odluku na prijedlog Federalnog saveza. Mi smo Federalni savez, a oni OS BiH i procedura je kad Odbojkaški savez Federacije predlaže nešto, to Upravni odbor Odbojkaškog saveza BiH usvaja ili ne usvaja. Mi dajemo prijedloge, a oni na UO-u prihvataju ili ne prihvataju", istakao je Fatić za SportSport.ba.

Našeg sagovornika smo pitali koji su razlozi za traženje smjene Pajića, te da li su oni vezani za donošenje odluke o neodigranom susretu Gradine Herceg iz Srebrenika i sarajevske Bosne koja je registrovana 3:0 u korist Sarajlija.

"Ne, ne. To nema veze sa tom utakmicom. Upravni odbor Federalnog saveza je predložio to iz razloga što je Pajić bio predsjednik sudijske komisije odbojkaškog saveza Federacije, te ga je Upravni odbor predložio za smjenu sa te funkcije, a onda i sa ove. Imenovan je novi čovjek i sve je završeno. Upravni odbor Federalnog saveza i BiH imaju  izuzetno dobru saradnju, a uvijek onaj organ koji je imenovao nekog po zakonu može i da smijeni. To nema veze sa tom utakmicom, a prema onom što sam vidio na slikama da su bile rupe ne bih ni ja igrao utakmicu. Bosna je u pravu, a Srebrenik je upoznat još prošle godine sa tim problemom", dodao je Fatić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi