Drama na Palama: Igman velikim preokretom do opstanka u društvu najboljih

Sjajna odbojkaška predstava

Drama na Palama: Igman velikim preokretom do opstanka u društvu najboljih

H. Zilić

Fenomenalan meč odigran je u 16. kolu Premijer lige BiH za odbojkašice.

Na Palama je Jahorina dočekala ilidžanski Igman i vidjeli smo sjajnu odbojku koja je otišla u pet setova.

Domaće odbojkašice odlično otvaraju meč i prvi set su dobile sa 25:22 nakon velike borbe. Sredinom drugog seta Jahorina pri rezultatu 15:15 pravi seriju od 6:0 što je bilo presudno i dobile su set sa 25:17.

U trećem setu velika drama, a možemo reći da je ovaj set i prelomio utakmicu. Odbojkašice Igmana su slavile sa 23:25 i u tom trenutku psihološki momenat okrenule na svoju stranu.

Ilidžanke uzimaju i četvrti set sa 22:25, a onda u petom odlučujućem setu slavile su sa 4:15 za konačnih 2:3.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

Ova dva boda sa Pala za Igman znače i definitivan opstanak u Premijer ligi BiH dva kola prije kraja jer Ilidžanke sad imaju 16 bodova, sedam više od Crvene zvijezde koja je na devetoj poziciji.

Jahorina - Igman 2:3 (25:22, 25:17, 23:25, 22:25, 4:15)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi