Lavina sa Jahorine "zatrpala" Slobodu
Tuzlanke ponovo razočarale domaće navijače

Odbojkašice sa Pala slavile ubjedljiv trijumf u Mejdanu

Lavina sa Jahorine "zatrpala" Slobodu

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za odbojkašice Sloboda je u maloj dvorani Mejdan dočekala ekipu Jahorine sa Pala. Za Tuzlanke ovo je bio jedan od najvažnijih mečeva ove sezone. Naime, Sloboda se grčevito bori za opstanak u društvu najboljih, te im je pobjeda prijeko trebala. Nažalost po navijače iz grada soli Tuzlanke su ponovo razočarale, a Jahorina je ostvarila uvjerljivu pobjedu rezultatom 0:3. 

Prvi set tek je u prvoj dionici donio neizvjestan rezultat, nakon egala 5:5, Paljanke odlaze na 7:10 a vrlo brzo i na 10:17. Gošće su održavale prednost a nakon vodstva 16:20 rutinski su privele set kraju slavivši rezultatom 16:25.

U drugom setu Jahorina je nastavila po starom, gošće su povele 3:11, no Tuzlanke prave seriju i stižu na 8:12. Ipak nisu imale snage za preokret ekipa sa Pala je povela 10:17, zatim 10:21, pa im nije bilo teško da drugi set zaključe u svoju korist rezultatom 11:25.

Treća dionica meča donijela je najveća rezultatska uzbuđenja. Sloboda je sustizala dva poena prednosti gošći, no kada su najviše trebale pružiti posustale su i dopustile Jahorini da se odvoje na pristojnu razliku. Paljanke su vodile 16:22, i činilo se da su Tuzlanke u bezizlaznoj poziciji. Ipak skupile su posljednje atome snage i došle na neizvjesnih 20:22. U tim trenutcima svaki poen je bio zlata vrijedan. Sloboda je stigla na 21:23, Jahorina povisuje na 21:24, ali to nije bio kraj drame u trećem setu. Tuzlanke su uvezale dva poena, ali nisu imale koncentracije i snage da naprave preokret. Jahorina je osvojila poen za konačnih 23:25 i pobjedu sa kojom putuju kući.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

U posljednjem 18.kolu Sloboda putuje na gostovanje u Gacko, gdje će tražiti pobjedu spasa. Ukoliko izgube,a Goražde slavi na Palama protiv ekipe Jahorine, Tuzlanke mogu pakovati kofere za put u niži rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi