Marija Jakić: Rad, trud i želja put su do uspjeha

Odbojkašica SOK Mostar

Marija Jakić: Rad, trud i želja put su do uspjeha

Odbojkašice SOK Mostar na najbolji su način otvorile drugi dio natjecanja u Premijer Ligi, pobijedivši proteklog vikenda na svom parketu ekipu "He na Drini" iz Višegrada. 

Pobjeda je izborena s glatkih 3:0 po setovima, možda lakše od očekivanog, obzirom da su popularne "Sokice" u taj meč ušle bez najbolje igračice i kapetanice tima Tamare Ćešić.

Pred "Sokicama" ovaj put stoji, barem na papiru, nešto lakši protivnik u okviru 15. kola PL. Ekipa Kule iz Gradačca je šestoplasirana ekipa na ljestvici, ali djevojke iz Gradačca su skupile 14 bodova u odnosu na 28 koliko imaju Mostarke.

U odsustvu  Tamare Ćešić svoju šansu sjajno je iskoristila Marija Jakić koja je bila "X faktor" u pobjedi nad Višegrađankama. Marija u najavi ove utakmice kaže slijedeće:

"Pobjeda s visokih 3:0 protiv ekipe iz Višegrada dala nam je veliki vjetar u leđa" - kaže Marija i dodaje:

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Protiv ekipe Kule iz Gradačca kroz prizmu svega očekujemo pobjedu iako će one imati prednost domaćeg parketa. Naravno, one su na svom terenu puno agresivnije i borbenije i svakako je da nas ne očekuje laka utakmica. Svjesne smo toga i uvjerena sam da ćemo svakako kući donijeti 3 boda".

"Meni osobno je naravno drago što sam dočekala priliku i što sam je, mislim, iskoristila. Potrudit ću se da je koristim što više mogu, iz utakmice u utakmicu. Rad, trud i želja su put do uspjeha, time se vodim" - kazala je Marija Jakić u najavi meča u Gradačcu. 

Top Komentari

s_s
Od sad samo domacu odbojku pratim, nista vise liga sampiona, NBA, Premier League, Bundes Liga....Maa Zdravooo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi