Nesretan poraz bh. odbojkašica, sada se nalaze u jako teškoj situaciji

Rumunija ostvarila pobjedu

Nesretan poraz bh. odbojkašica, sada se nalaze u jako teškoj situaciji

Edmir Škorić

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je meč 4. kola kola grupe B na Evropskom prvenstvu. u Italiji, a izabranice selektora Stevana Ljubičića danas su odmjerile snage protiv selekcije Rumunije, koja je nažalost bila bolja nakon velike borbe i pet setova (3:2).

Bh. odbojkašice su na svom drugom uzastopnom nastupu na Evropskom prvenstvu jako dobre. Dobile su na otvaranju Švicarsku sa 3:2, potom izgubile sa 3:1 od Bugarske, a onda ostvarile veliku pobjedu nad Hrvatskom (3:2).

Jedan od ključnih mečeva odigran je danas protiv Rumunije. Našim djevojkama bila je neophodna pobjeda za skoro izvjestan plasman u nokaut fazu Evropskog prvenstva, ali je Rumunija na kraju slavila i bh. odbojkašice su sada u jako teškoj situaciji.

Prvi set je bio fantastičan, jedan od naših najboljih na turniru. Brzo smo se odlijepili, poveli sa 7:3, potom 12:7, na kraju uvjerljivih 25:12.

Dosta izjednačen bio je drugi set, onda smo napravili razliku, imali +5 u jednom trenutku, a onda neshvatljiv pad i Rumunke dolaze do preokreta te drugi set dobijaju sa 26:24.

U trećem setu slična priča. Bh. odbojkašice vode 4-5 razlike, drže sve pod kontrolom, a onda se stvari okreću u korist Rumunije, koja je sa 25:21 došla do potpunog preokreta.

Oglasi

U setu broj četiri velika borba, ali ovaj put su naše igračice uspjele izaći kao pobjednice ne dopustivši rivalkama da nadoknade zaostatatak od 4-5 poena. Četvrti set završen je rezultatom 25:21.

Peti set su bh. odbojkašice bolje otvorile i povele sa 2:0, ali Rumunke ubzro okreću rezultat i dolaze do 5:3. Ubrzo smo stigli ponovo do izjednačenja (6:6) u dramatičnom i odlučujućem petom setu. Edina Begić je dobrim servisom donijela Zmajicama prednost. Poveli smo 9:7, no Rumunke su ubrzo smanjile, drama je nastavljena.

Rumunke su izjednačile na 11:11 nakon slabo organizovanog napada naših odbojkašica. Nakon toga je selektor Ljubičić pozvao time-out. Rumunke su vezale četiri poena i ostvarile veliku pobjedu s kojom su ostale u igri za nokaut fazu.

U posljednjem kolu bh. odbojkašice igraju protiv favorizovane Italije. Činjenica je da bismo pobjedom bili na korak od nokaut faze, a ovako smo u dosta težoj situaciji i ne ovisimo sami o sebi. Dobili smo jedan bod iz meča s Rumunkama, pa sada imamo pet i nalazimo se na četvrtom mjestu. Ispred su Italija sa 9, Bugarska sa 6, Rumunija sa 6 bodova, a posljednja dva mjesta pripadaju Švicarskoj (3) i Hrvatskoj (1). Upravo će ove dvije selekcije večeras kompletirati 4. kolo u grupi B međusobnim duelom.

Evropsko prvenstvo, grupa B, 4. kolo:

Bosna i Hercegovina - Rumunija 2:3 (25:12, 24:26, 21:25, 25:21, 11:15)

Top Komentari

user1600442593
Sasvim očekivano, ne znam kad će više odlučiti i ugasiti sve reprezentacije u sportu. DŽABE SE SRAMOTIMO NA SVE STRANE
2 6
arca
Vode u petom setu 11:9 i zijane 15:11.Jednostavno prepale se pobjede, jer su znale da onda, idu dalje. Sve u svemu cestitke cure.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti