Slovenija ne spava: Dok se čekaju fudbaleri, odbojkaši su naciju digli na noge
FOTO: EPA

Nevjerovatno sportsko ljeto za Slovence

Slovenija ne spava: Dok se čekaju fudbaleri, odbojkaši su naciju digli na noge

Haris Zilić

Sportsko ljeto je u Sloveniji. Dok se čeka nastup fudbalera protiv selekcije Portugala u osmini finala Evropskog prvenstva, sinoć je bila slavljenička noć.

Odbojkaši Slovenije su u dramatičnom meču sa 3:2 u setovima savladali Argentinu u četvrtini finala Lige Nacija.

Ovim trijumfom Slovenija je izborila večerašnje polufinale Lige nacija, igraju protiv Japana, a susret počinje u 20 sati.

Argentina je sjajno otvorila susret i prvi set dobila sa 25:19, ali Slovenci brzo uzvraćaju u drugom setu kojeg su dobili sa 25:17.

Argentinci se bude u trećem setu ponovo, zaigrali su bolje pogotovo na svom servisu i dobili su set 25:17.

Drama u četvrtom setu koji je Argentinu vodio prema trijumfu, ali nevjerovatna Slovenija se izvukla, dobila četvrti set na razliku sa 29:27 i izborila peti odlučujući set.

Oglasi

U petom setu potpuna dominacija Slovenaca koji su slavili sa 15:7 i za konačnih 3:2 i plasman u polufinale Lige nacija.

Slovenija neće spavati u narednim danima. Odbojkaši su u polufinalu Lige nacija, košarkaši igraju kvalifikacije za Olimpijske igre, fudbaleri su u osmini finala Evropskog prvenstva, a počinje i Tour de France gdje Pogačar i Roglič ciljaju na najveće rezultate.

Nevjerovatno sportsko ljeto za Sloveniju koja će tek da ima svoje adute za olimpijsku medalju na Olimpijskim igrama u Parizu koje počinju 26. jula.

Slovenci su poznati kao jaka nacija u zimskim sportovima, ali i u ostalim pokazuju svoj talent i znanje, pogotovo u ekipnim sportovima.

Dodajmo da u drugom polufinale odbojkaške Lige nacija igraju selekcije Poljske i Francuske, a taj susret počinje u 17 sati.

Liga nacija u odbojci, četvrtina finala:

Slovenija - Argentina 3:2 (19:25, 25:17, 17:25, 29:27, 15:7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi