Srbiji dvije paklene grupe u Parizu
FOTO: EPA

Olimpijski turnir u odbojci

Srbiji dvije paklene grupe u Parizu

Haris Zilić

Nakon što smo dobili sve učesnike odbojkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu ove godine, saznali smo i grupe, a kuglice su spojile nekloiko sjajnih duela i očekuje nas vrhunska odbojka.

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije smještena je u grupu A sa reprezentacijama Slovenije, Kanade i Francuske i tu će sigurno biti vrhunska odbojka, možda i najjača grupa u Parizu koja će ponuditi i regionalni derbi.

U grupi B će također biti uzbudljivo, a tu se nalaze Poljska, Italija, Brazil i Egipat, vrlo izjednačena grupa.

Konačno u grupi C olimpijskog turnira za odbojkaše nalaze se selekcije Japana, SAD-a, Argentine i Njemačke.

Dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe izborit će plasman u četvrtinu finala plus dvije najbolje trećeplasirane selekcije.

Održan je žrijeb i za ženski odbojkaški olimpijski turnir u Parizu, a i tu je reprezentacija Srbije dobila paklenu grupu.

Oglasi

Odbojkašice Srbije nalaze se također u grupi A, a za protivnike će imati selekcije SAD-a, Kine i domaćina Francuske.

U grupi B kod odbojkašica igraju Brazil, Poljska, Japan i Kenija, dok su u grupi C smještene reprezentacije Italije, Turske, Nizozemske i Dominikanske Republike.

Sistem je isti i kao kod odbojkaša. Dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe izborit će plasman u četvrtinu finala plus dvije najbolje trećeplasirane selekcije.

Odbojkaški olimpijski turnir u Parizu igra se od 27. jula do 11. augusta 2024. godine.

Top Komentari

green_dragon
Malo je sto nas gusite sa Fudbalskom reprezentacijom Srbije,Piksiem i ostalim ****ima vec ste sad poceli pisati i o odbojkaskoj reprezentaciji prekodrinskih FEKALIJA....pu mater vam prodanu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi