Poznati parovi polufinala doigravanja za prvaka BiH: Historijski rezultat Igmana, Kula u završnici

Uzbudljivo i kod odbojkaša

Poznati parovi polufinala doigravanja za prvaka BiH: Historijski rezultat Igmana, Kula u završnici

H. Zilić

Odbojkaška sezona u Bosni i Hercegovini stiže do same završnice u obje konkurencije, a sredinom ove sedmice na rasporedu su majstorice četvrtine finala play-offa.

U konkurenciji odbojkašica sve je jasno. ŽOK Igman Ilidža je u majstorici sinoć savladao BL Volley rezultatom 3:0 po setovima i tako postao četvrti polufinalista doigravanja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

"Ovo je naša četvrta sezona u najjačem rangu BH odbojke i za naš klub ogroman rezultat i iskorak za ovo kratko vrijeme, jer pripadati samom vrhu bilo čega čime se bavite zaslužuje ogroman trud, rad, posvećenost, odricanje i disciplinu", naveli su iz redova Igmana nakon sinoćnjeg trijumfa.

Igman je tako zakazao u polufinalu duel protiv Bimal Jedinstva iz Brčkog koji je u dva meča četvrtine finala bio bolji od ekipe Slobode.

U polufinalu kod odbojkašica gledat ćemo i Kulu Gradačac koja je nakon dva uzbudljiva meča eliminisala Goražde, a u oba meča tim iz Gradačca je slavio sa 3:2 po setovima.

Četvrti polufinalista kod odbojkašica je Gacko koji je u četvrtini finala u dva meča bio bolji od ekipe Centar Ort.

Oglasi

Parovi polufinala kod odbojkašica:

Bimal Jedinstvo - Igman Ilidža

Gacko - Kula Gradačac

U konkurenciji odbojkaša u polufinalu su već Napredak Odžak, Domaljevac i Radnik Bijeljina, a četvtog polufinalistu saznat ćemo nakon majstorice između Kaknja i sarajevske Bosne, a u prva dva meča bila je drama. Bosna je slavila u Kaknju 3:2, a Kakanj u Sarajevu također 3:2.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

Napredak je u četvrtini finala u dva meča savladao Ljubinje, Radnik je bio bolji od Modriče, dok je Domaljevac eliminisao banjalučki Borac.

Kod odbojkaša siguran par polufinala je Radnik - Domaljevac, dok Napredak čeka boljeg iz meča Kakanj - Bosna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi