Odbojkašice Igmana osigurale nastup na evropskoj sceni
FOTO: ŽOK Igman/facebook

Evropa na Ilidži

Odbojkašice Igmana osigurale nastup na evropskoj sceni

H. Zilić

Predan i kontinuiran rad, odlična organizacija i na kraju je sve naplaćeno rezultatima. ŽOK Igman Ilidža je nakon više od dvije decenije pauze izborio nastup na evropskoj sceni.

U 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine za odbojkašice Igman je na svom parketu savladao Inovu iz Banja Luke sa 3:1 po setovima.

Ovim trijumfom Igman se učvrstio na trećem mjestu sa 34 boda, sedam više od Kule iz Gradačca dva kola prije kraja regularnog dijela prvenstva.

Dakle, Igman je osigurao treću poziciju, a prve tri pozicije iz regularnog dijela sezone vode u evropska takmičenja u narednoj sezoni.

Tako će ilidžanski klub u sezoni 2024/2025 braniti boje Bosne i Hercegovine u CEV Challenge Cupu.

Naravno, borba u prvenstvu se nastavlja dalje i Igman će kroz play off sigurno tražiti još jedan odličan rezultat u borbi za prvaka države.

Oglasi

Nakon ovog rezultatskig iskoraka, Igman se oglasio saopštenjem za javnost putem zvanične Facebook stranice.

"Dame i gospodo, ženski odbojkaški klub “Igman” je i matematički obezbjedio treće mjesto prije play offa, a samim tim i pravo nastupa u evropskim takmičenjim.

U četvrtoj sezoni PL BiH, nakon dvostruke krune osvajača Kupa FBiH, ova divna generacija djevojaka je ostvarila izuzetan uspjeh i tako nagradila sebe i klub za sve učinjeno na ovom putu.

Izuzetna sezona za nas, sezona koju smo projektovali stidljivo za ovakav iskorak, ali puni vjere u sebe i u svoje odluke i poteze.

Na ovom putu ogromnu podršku nam je konstantno pružala Općina Ilidža i nadamo se da smo to na pravi način opravdali, sa velikim ponosom i odgovornošću.

Daleko od toga da smo završili sa sezonom, nastavljamo dalje, željni novih ciljeva, koje ćemo sasvim posvećeno, disciplinovano i puni volje pokušati ostvariti.

Posebnu zahvalnost za sve ovo dugujemo našoj vjernoj publici, koja je ove sezone bila prevaga, podrška, emocija i ljubav koju smo osjećali i koja nas je “hranila” odličnom energijom i adrenalinom.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

Hvala svima koji su ovu našu priču podržali na bilo koji način i u bilo kojem obimu, a pogotovo našoj Amini Buljubašić, čije su zasluge u ovom uspjehu izuzetne. Amina Buljubašić je jedna od nas", stoji u saopštenju ŽOK Igman.

🔸Dame i gospodo, ženski odbojkaški klub “Igman” je i matematički obezbjedio treće mjesto prije play offa, a samim tim i...

Posted by ŽOK Igman Ilidža on Saturday, February 17, 2024

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi