U Srbiji vlada sportska euforija: Odbojkaši i zvanično na Olimpijskim igrama
FOTO: EPA

Broj učesnika se povećao na 109

U Srbiji vlada sportska euforija: Odbojkaši i zvanično na Olimpijskim igrama

Haris Zilić

FIVB vodeća svjetska odbojkaška federacija ozvaničila je večeras zvanične ranking liste nakon kojih su poznati svi učesnici Olimpijskih igara u Parizu koje počinju 26. jula ove godine.

Što se tiče odbojkaša svoje mjesto pronašli su i odbojkaši Srbije, a oni u Pariz putuju kao deseta reprezentacija učesnica, a idu prema rankingu na FIVB listi.

Pored Srbije po rankingu plasman u Pariz osigurale su selekcije Slovenije, Italije, Argentine, Egipte.

Francuska će kao domaćin biti također učesnik, a ranije smo dobili i šest selekcija koje su kartu za Pariz izborili kroz kvalifikacije.

U kvalifikacijama najbolje su bile selekcije Njemačke, Brazila, SAD-a, Japana, Poljske i Kanade.

Također su poznate liste učesnika Olimpijskih igara i kod odbojkašica, gdje će Srbija također imati svoje predstavnice.

Oglasi

Dakle, obje dobojkaške reprezentacije Srbije putuju u Pariz i sigurno će tražiti svoju šansu za medalju.

Pored Srbije u konkurenciji odbojkašica na Olimpijskim igrama gledat ćemo još Francusku, Dominikansku Republiku, Tursku, Brazil, SAD, Poljsku, Italiju, Kinu, Japan, Nizozemsku i Keniju.

Odbojkaški turnir u Parizu igra se od 27. jula do 10. augusta.

Plasmanom na Olimpijske igre, odbojkaši Srbije su povećali kvotu učesnika na najvećoj sportskoj smotri, pošto Srbija sada ima više od 100 predstavnika u Parizu, tačnije 109.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi