Bh. odbojkašice će večeras saznati protivnice na Evropskom prvenstvu
FOTO: D. Kurbegović

Žrijeb u 20 sati u Boegradu

Bh. odbojkašice će večeras saznati protivnice na Evropskom prvenstvu

H. Zilić

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će saznati protivnice na EP na kojem ćemo nastupiti prvi put u historiji.

Domaćini ovogodišnjeg EP su Srbija, Rumunija, Bugarska i Hrvatska, a žrijeb je na rasporedu večeras sa početkom u 20 sati u Beogradu.

Određeni su i šeširi za večerašnji žrijeb, a naše djevojke su u šestom šeširu.

Nosioci grupa će biti reprezentacije domaćini Srbija, Hrvatska, Rumunija, Bugarska.

U drugom šeširu nalaze se neki od vodećih favorita za osvajanje zlatne medalje, a tu su: Turska, Italija, Poljska i Nizozemska.

Treći šešir čine: Njemačka, Rusija, Belgija, Azerbejdžan, dok su u četvrtom šeširu: Bjelorusija, Švedska, Grčka, SLovačka.

Peti šešir je također zanimljiv, a čine ga: Francuska, Češka, Švicarska i Ukrajina.

Konačno u pestom šeširu gdje je naša reprezentacija nalaze se još selekcije Španije, Finske i Mađarske i protiv njih nećemo moći igrati.

Dakle, 24 reprezentacije bit će podijeljnje u četiri grupe sa po šest selekcija.

Top Komentari

Dzambo
Imal gdje prenos?
1 0
emanuelmacron
haj sretno
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije