Ivković: Nevjerovatan osjećaj, odlazak na EP je kruna karijere
FOTO: D. Kurbegović

Libero reprezentacije BiH

Ivković: Nevjerovatan osjećaj, odlazak na EP je kruna karijere

H. Zilić

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine po prvi put u historiji plasirala se na Evropsko prvenstvo.

Naše djevojke su odigrale sjajne kvalifikacije i iza sebe u grupi ostavile vrlo dobru reprezentaciju Slovenije, kao i Latviju, dok su ispred ostale samo reprezentativke Češke.

Selekciju je krasio timski duh, zajedništvo. Od prvog dana priprema do posljednjeg meča sa Slovenijom, disale su kao jedna, a selektor Stevan Ljubičić je to sve uklopio u jedan izuzetan tim, koji sigurno ima šta da kaže i na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Jedna od odbojkašica koja je među glavnim stubovima naše reprezentacije je libero Milica Ivković, inače članica BL Volleya, viceprvaka države.

Milica je i u ovim kvalifikacijama odigrala sjajno i pokazala još jednom svoj kvalitet.

Nakon prespavanih noći, kraćeg odmora, Milica je u razgovoru za SportSport.ba podijelila prve impresije nakon plasmana na smotru najboljih odbojkaških selekcija Starog kontinenta.

Oglasi

"Nevjerovatan je osjećaj kvalifikovati se po prvi put u historiji na Evropsko prvenstvo. Vjerujem da je svakom sportisti to kruna u karijeri. I zaista sam sretna što smo mi to uspjele ostvariti", rekla je Ivkovićeva na početku razgovora za SportSport.ba

Libero naše selekcije se nada da ćemo u žrijebu imati seće.

"Od početka sam vjerovala u ovaj tim. I uz maksimalan trud i rad, isplatilo se. U četvrtak je izvlačenje grupa za EP, pa se nadam da će nas sreća poslužiti, da uletimo u neku lakšu grupu, i imati šansu za prolaz. Jer vjerujem da ovaj tim to može."

Srebrena liga je novi izazov za naše djeovjke, ali i dobra priprema za izazove koji ih očekuju na prvenstvu Evrope.

"Sada slijedi odmor par dana, zatim se okrećemo prema Srebrenoj ligi, koju igramo od 28. maja do 3. Juna. To će nam svakako dobro doći da se još više uigramo, jer nam nedostaje utakmica, pa da na EP to sve izgleda kako želimo."

Milica Ivković iza sebe ima i uspješnu sezonu sa klubom, ali ostaje ipak mala žal što se nije stiglo do titule.

"Što se tiče klupske sezone, mogu reći da sam zadovoljna drugim mjestom u državi, ali ipak ostaje žal, jer smo bile na korak da pomjerimo ekipu Bimala sa prve pozicije i tako budemo prvakinje države. Sve u svemu, mogu reći da je ova godina sjajna za mene, prvenstveno zbog ovih kvalifikacija i prolaska na EP i tog osjećaja da smo ponos države."

Promo

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Kruna karijere je kad osvojiš neko veliko takmičenje, a ne kad se plasiraš na isto. Ali u svakom slučaju bolje je nego da smo u baraž otišli. :D
1 8
user1604155860
Iskrene cestitke a cure I savez.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti