Odbojkašima Bosne turnir u Ljubinju

Dvije sigurne pobjede

Odbojkašima Bosne turnir u Ljubinju

A. Čaušević

Odbojkaši sarajevski Bosne pobjednici su 44. memorijalnog turnira "Jovo Đurić" koji se igrao u Ljubinju.

Na turniru odigranom minulog vikenda nastupila su dva premijerligaša BiH Bosna iz Sarajeva i domaće Ljubinje Bankom te Sutjeska iz Nikšića, član Prve lige Crne Gore.

Popularni Studenti su sa po 3:0 savladali i Nikšićane i Ljubinjce te potpuno zasluženo osvojili prvo mjesto i pobjednički pehar. Ljubinjci su sa 3:0 savladali podmlađenu ekipu Sutjeske.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je korektor Bosne Arian Švob. Sve tri utakmice sudile su savezne odbojkaške sudije Nebojša Karadeglija (Ljubinje) i Nebojša Kulidžan (Bileća).

Bosni samo jedan u nizu pobjedničkih pehara koje odnosi iz Ljubinja jer je i u prijetanim godinama pehare na Memorijalu osvajala i ona čuvena Bosnina ekipa.

Zanimljivo je i to da je sadašnji kapiten Bosne Sanjin Bezdrob, koji je preuzeo ovaj najnoviji pobjednički pehar, neko vrijeme igrao i za Ljubinje Bankom.

Inače, Memorijal „Jovo Đurić“ u Ljubinju, jedan je od najstarijih sportskih memorijala u Bosni i Hercegovini,

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi