Amir Krivić: Protiv Bosne smo jednom  zakazli, dva puta sigurno nećemo
Detalj sa prošlogodišnjeg susreta play-offa između ova dva tima

Libero Slobode pred večerašnji duel protiv Bosne iz Sarajeva

Amir Krivić: Protiv Bosne smo jednom zakazli, dva puta sigurno nećemo

E. Dindić

Danas je na rasporedu prva utakmica polufinala play-offa Superlige FBiH za odbojkaše između Slobode i Bosne iz Sarajeva. Sigurno, susret dva tima, koji će ponuditi dobru odbojku, odličan susret te na kraju sigurno sitnice će odlučivati ko će ostvariti plasman u finale Superlige FBiH. 

Amir Krivić odbojkaš Slobode za SportSport.ba najavio je večerašnji duel ova dva tima.

"Nakon kraja regularnog dijela sezone i plasmana u play-off što je primarno bio i naš cilj, mogu reći da sa optimizmom ulazimo u svaku utakmicu. U regularnom dijelu završili smo na drugom mjestu sa samo četiri poraza, ali mislim da smo dosta kvalitetnija ekipa nego što rezultati pokazuju. U posljednjem susretu regularnog dijela prvenstva odigrali smo  jako dobro protiv Gradine iz Srebrenika, gdje smo pokazali da se i pored poraza u tom susretu možemo nositi i sa najkvalitetnijim ekipama u ovom rangu takmičenja", rekao je Krivić te dodao:

"Što se tiče duela sa Bosnom očekujem veliku borbu i neizvjesnost. Dosta poznajemo protivnika a i oni nas, tako da nemamo šta kriti jedni od drugih. Prošle godine smo sa njima igrali u play-offu također, gdje smo zakazali u revanš susretu u Sarajevu, ali sve je to sada iza nas.

Ove godine smo ekipu osvježili sa par pojačanja, koji imaju iskustvo igranja Premijer lige, te spremno dočekujemo ovaj susret. Bosna je dovela u svoje redove dva velika pojačanja, u vidu Bezdroba i Kadrića, jedno je sigurno da i oni ne ulaze u ovaj susret sa bijelom zastavom.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

Imaju dosta kvalitetnih i iskusnih odbojkaša, te u ovaj susret ulaze kao blagi favoriti. Mislim da uz pravo zalaganje na ovoj utakmici možemo do pozitivnog rezultata u Mejdanu, te u drugoj utakmici tražiti proalaz finale", zavšio je Krivić.

Podsjetimo, utakmica između Slobode i Bosne iz Sarajeva na rasporedu je danas sa početkom u 18:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti