Odbojkašice Ilidže osvojile titulu u Prvoj ligi FBiH

Sezona bez poraza

Odbojkašice Ilidže osvojile titulu u Prvoj ligi FBiH

Haris Zilić

Odbojkaška sezona u Bosni i Hercegovini bliži se samom kraju, a krajem aprila ćemo krunisati u prvake i u konkurenciji odbojkašica i odbojkaša.

U finalu prvenstva Bosne i Hercgeovine za odbojkaše igraju Radnik Bijeljina i Nparedak iz Odžaka, dok se kod odbojkašica za titulu bore Bimal Jedinstvo Brčko i ekipa Gacka.

Pored Premijer lige Bosne i Hercegovine uzbudljivo je i u nižem rangu bh. dobojke.

Tako smo u vikendu iza nas promovisali prvake u Prvoj ligi FBiH za odbojkašice, a to je ekipa OK Ilidža.

Ilidžanke su kao jedna od najmlađih ekipa u državi superiorno došle do plasmana u Superligu FBiH.

OK Ilidža je u finalu u dvomeču sa 2:0 u pobjedama bio bolji od OK Smeč DN iz Brčkog, a promociju su potvrdili pobjedom u revanšu za vikend rezultatom 3:0.

Oglasi

U prvom meču finala koji je je odigran an ilidži, OK Ilidža je također slavio sa 3:0 u setovima (25:15 25:16 25:20).

Ilidžanke su do naslova došle bez poraza uz 17 pobjeda i sa samo jednim izgubljenim setom što dovoljno govori o dominaciji.

OK Ilidža je PRVAK FEDERACIJE BiH u ženskoj seniorskoj konkurenciji i plasirala se u Superligu FBiH, današnjom pobjedom...

Posted by Odbojkaški klub Ilidža on Sunday, April 14, 2024

Cilj kluba je da u narednom periodu ova mlada ekipa dobije još više iskustva u Superligi FBiH, a možda da se u narednim godinama i napadne Premijer liga BiH sa domaćim igračicama što je i glavni akcenat kluba.

U svom rosteru kluba sa Ilidže ima sve domaće igračice, dosta ulažu u rad u omladisnkim kategorijama, a sada to nalagano naplaćuju i u seniorskoj odbojci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi