Bronza za OK Ilidža
FOTO: OK Ilidža/facebook

Završnica prvenstva FBiH

Bronza za OK Ilidža

H. Zilić

OK Ilidža radi sjajne stvari posljednjih godina, a sve to ima težinu ako uzmemo u obzir da bukvalno sva takmičenja igraju čisto sa domaćim kadrom, tačnije djecom koja su počela u ilidžanskom klubu.

Seniori su sjajni u Super ligi FBiH, također i seniorke bilježe dobre rezultate u federalnom prvenstvu, a danas je stigla i medalja na Ilidžu.

OK Ilidža osvojio je bronzanu medalju na prvenstvu Federacije BiH za pionire, završili su iza ekipa Bosne iz Kalesije i Gradine iz Srebrenika.

Ovo je sigurno rezultat koji daje vjetar u leđa ekipi koja je nagrađena za sedam mjeseci mukotrpnog rada.

Trener Senad Hodžić je odlično posložio ekipu, a pomenuta generacija mladića pokazala je da OK Ilidža ne treba da brine za budućnost.

Oglasi

Klub je i javnost obavijestio o ovom sjajnom rezultatu koji ilidžasnkom klubu mnogo znači pred naredne akcije.

"Naši pioniri osvojili su 3. mjesto u Federaciji BiH. Malo je falilo da budemo prvi, nedostatak bitnog igrača iz postave, kojem želimo brz oporavak i umor koji nas je juče stigao, jer krenuli smo u šest ujutro i igrali dvije utakmice tj. sedam setova učinili su svoje", stoji u saopštenju OK Ilidža gdje se još dodaje:

"Međutim, mi smo prezadovoljni i ponosni. Svi prisutni iz odbojkaškog svijeta koji su bili u Kalesiji su nam čestitali i kazali da imamo najperspektivniju ekipu. Ovaj uspjeh nam samo daje snagu da idemo dalje, sljedeći vikend kadeti završnica prvenstva FBiH."

BRONZANA MEDALJA DOLAZI NA ILIDŽU Naši pioniri osvojili su 3.mjesto u Federaciji BiH.Malo je falilo da budemo prvi,...

Posted by Odbojkaški klub Ilidža on Sunday, January 28, 2024

OK Ilidža nastavlja sa razvijem mladih odbojkaša, a neće biti iznenađenja ako u budućnosti nekih od momaka iz ovog kluba bude i ozbiljan dio reprezentativnih akcija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi