Gradi se nova bh. dvorana u podnožju olimpijske planine: Imat će sve uslove za međunarodne utakmice

Još jedan moderan objekat

Gradi se nova bh. dvorana u podnožju olimpijske planine: Imat će sve uslove za međunarodne utakmice

H. Zilić

Bosna i Hercegovina će dobiti još jednu modernu dvoranu čiji radovi uskoro počinju, a gradit će se u Hrasnici u pdonožju olimpijske planine Igman čime počinje ranije najavljeni projekat.

To će biti jedna od modernih dvorana u Bosni i Hercegovini i znatno će poboljšati uslove za sportiste na Ilidži, ali i u Kantonu Sarajevo.

Nova dvorana, čija će izgradnja koštati gotovo osam miliona konvertibilnih maraka, imat će kapacitet 1.000 sjedećih mjesta, a u njoj će se moći igrati međunarodne odbojkaške utakmice, ali i košarkaški i rukometni mečevi domaćih prvenstava.

Dakle, moguće je da u novoj dvorani u Hrasnici u budućnosti vidimo i koju utakmicu reprezentacije Bosne i Hercegovine u nekom od dvoranskih sportova.

Ovo je nastavak izgradnje novih dvorana u Bosni i Hercegovini što svakako raduje.

Oglasi

Sve više gradova i Općina u našoj zemlji gleda na ovaj način poboljša sportske uslove u svom kraju.

Završena je dvorana Luke u Bihaću koja ima potpuno novi izgled.

U izgradnji je dvorana u Stocu koja će također biti slična onoj koja se gradi u Hrasnici, a još neki bh. gradovi imaju u planu izgradnju dvorana.

Dvorana u Hrasnici će biti treća funkcionalna dvorana za ligaške utakmice.

U funkciji su KSC Ilidža - dvorana "Sabit Hadžić", kao i dvorana u hotwelu Hills gdje je nedavno svoju kvalifikacionu utakmicu igrala i ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

Delegat
Neka se gradi i treba da se gradi ali 8 miliona KM a samo 1000 mjesta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije