Odbojkaši Kaknja prvaci Bosne i Hercegovine
FOTO: Mirsad Mujagić

Prekinuta dominacija Mladosti

Odbojkaši Kaknja prvaci Bosne i Hercegovine

H. Zilić

Veliko slavlje je večeras u Kaknju.

Odbojkaši Kaknja nakon skoro decenije posta vratili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine u svoj grad.

OK Kakanj 78 večeras je u drugoj utakmici finalne serije play offa sa 3:2 savladao HOK Domaljevac i sa ukupnih 2:0 stigao do titule

Podsjećamo, posljednju titulu Kakanj je osvojio 2013. godine, nakon čega OK Mladost iz Brčkog preuzima primat i niže osam uzastopnih šampionskih titula.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

Ekipa Mladosti je i ove sezone bila glavni kandidat za osvajanje titule, posebno nakon osvajanja KUP-a. Međutim, na iznenađenje svih zaustavljena je od ekipe HOK Domaljevac u polufinalu plej offa i već tada je bilo jasno da će bh. odbojka dobiti novog prvaka.

OK Kakanj 78 je nakon drugog mjesta u regularnom dijelu sezone, u četvrtfinalu plej offa, bio bolji od OK Bosna Sarajevo.U polufinalu su savladali ekipu Borca iz Banje Luke i tako otvorili vrata ka tituli prvaka Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

malibega
Šampioni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi