Drama u Kaknju: Dobili smo posljednjeg polufinalistu odbojkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine

Četiri seta smo gledali

Drama u Kaknju: Dobili smo posljednjeg polufinalistu odbojkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine

H. Zilić

U Kaknju su večeras majstoricu četvrtine finala play-offa odbojkaške Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali domaći OK Kakanj i OK Bosna Sarajevo i viđena je još jedna drama u duelu ove dvije ekipe.

Rezultat nakon dva meča bio je 1.1 u seriji i to kakvoj seriji. Prvo je Bosna slavili u Kaknju 3:2, da bi Kakanj istim rezultatom (3:2) uzvratio u Skenderiji i izborio majstoricu.

Večerašnji duel je ipak na kraju pripao ekipi iz Kaknja sa 3:1, ali nije moglo bez uzbuđenja u setovima.

Bosna odlično otvara meč i dobili su prvi set razlikom rezultatom 26:24. Kakanj uzvraća u drugom setu 25:19 i to je bilo 1:1 u setovima i još jedna drama na vidiku.

Uzbuđenja i velika borba u trećem setu koji ponovo ide na razliku, ali ovaj put završava u korist Kaknja 26:24.

Nakon toga ušli smo u četvrti set koji je ponudio još jednu dramu, a Kakanj lomi rezultat pred finiš seta. Napravili su domaćini mini seriju, poveli 22:18 i tu Bosna nije imala više snage za povratak, Kakanj je dobio četvrti set sa 25:21 za konačnih 3:1 u setovima i 2:1 u seriji.

Oglasi

Tako će Kakanj u polufinale prvenstva Bosne i Hercegovine gdje ih očekuje duel protiv lidera iz regularnog dijela, a to je Napredak iz Odžaka.

U drugom polufinalu snage će odmjeriti Domaljevac i aktuelni prvaci ekipa Radnika iz Bijeljine.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

Doigravanje prvenstva BiH u odbojci, majstorica, četvrtina finala:

OK Kakanj - OK Bosna Sarajevo 3:1 (24:26, 25:19, 26:24, 25:21)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi