OK Mladost iz Brčkog večeras želi ispisati historiju

Prvi meč osmine finala CEV Kupa

OK Mladost iz Brčkog večeras želi ispisati historiju

Prvak Bosne i Hercegovine Mladost iz Brčkog ove sezone igra fantastično, a večeras će imati priliku da napravi iskorak kakav bh. odbojka ne pamti.

Brčaci večeras u Švicarskoj igraju prvi meč osmine finala CEV Kupa, drugog po kvaliteti takmičenja u Evropi nakon Lige prvaka, a protivnik će biti ekipa Amriswila.

Radi se o ubjedljivo najboljem švicarskom timu koji ove sezone u domaćem prvenstvu ima svih deset pobjeda (30:4) i koji je u 1/16 finala lagano savladao Groningen.

S druge strane, Mladost je također jednako dominantna u bh. okvirima. Poput večerašnjeg protivnika, i ekipa Branka Mišića u domaćem prvenstvu ima omjer 10-0 a u prethodnoj rundi je iznenađujuće eliminisala Orion sa dvije pobjede 3:1.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (M):

U večerašnjem susretu uloga velikog favorita pripada Amriswilu, a Mladost bi se zadovoljila bilo kojim rezultatom koji bi joj dao realnu šansu da u revanšu pred svojom publikom izbori plasman u polufinale CEV Kupa.

Meč Amriswila i Mladosti iz Brčkog igra se večeras s početkom u 19 sati.

Top Komentari

1921
test
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi