Barbara Matić jedna od najvećih hrvatskih uzdanica u Parizu
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Svjetska i evropska prvakinja

Barbara Matić jedna od najvećih hrvatskih uzdanica u Parizu

Haris Zilić

Bliže se Olimpijske igre u Parizu. Prema mnogim analizama i najavama ovo bi mogle biti jedne od najuzbudljivijih igara rezultatski gledano.

U većini sportova je dosta favorita, a Hrvatska također ima svoje uzdanice za medalje.

Jedna od najvećih hrvatska nada za zlato će svakako biti džudistkinja Barbara Matić koja će nastupiti na trećim olimpijskim igrama u karijeri.

Barbara je nastupala u Riu i Tokyu, a u ranijim izjavama je naglasila da je put do Pariza bio mnogo teži.

Pomenuta sportistkinja je 2020. godine izabrana i za najbolju sportistkinju Hrvatske, a u karijeri je osvajala dvije najvažnije titule u džudou.

Barbara Matić je bila evropska i svjetska prvakinja, a u kolekciji joj još nedostaje olimpijsko zlato.

Oglasi

Hrvatsko olimpijski odbor je odredio i Matićevu da nosi zastavu na otvorenju Igara zajedno sa Giovannijem Cernogorazom predstavnikom Hrvatske u streljaštvu.

Inače, Barbara Matić se takmiči u kategoriji od 70 kg, a u martu je osvojila i Grand slam održan u gruzijskom Tbilsiju.

U trenutku kad je izborila nastup u Parizu Barbara je bila prvoplasirana na svjetskoj listi kategorije do 70 kg, no zbog povrede palca nije išla na Svjetsko prvenstvo u Abu Dhabi, pa tu svoju poziciju nije mogla braniti.

U Parizu će sigurno biti među kandidatkinjama za zlato, a bez dileme možemo reći da je velike hrvatska uzdanica za olimpijski tron.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi