Jovan Lekić će braniti boje Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama u Parizu
FOTO: OK BiH

Povećava se naša delegacija

Jovan Lekić će braniti boje Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama u Parizu

Haris Zilić

Olimpijska delegacija Bosne i Hercegovine u Parizu na Olimpijskim igrama će biti jača za još jedno ime, danas je to i ozvaničeno. Olimpijske igre počinju 26. jula i traju do 11. augusta.

Mladi plivač Jovan Lekić branit će boje naše zemlje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Lekić je četvrti sportista trenutno koji putuje u Pariz pored Lane Pudar (plivanje), Larise Cerić (džudo) i Aleksandre Samardžić (džudo).

U narednim danima ćemo vidjeti da li će još neko od naših sportista ugrabiti vizu za Pariz.

Štro se tiče Lekića on je nedavno nastupao na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Imao je vrlo dobre rezultate i za samo tri desetinke ostao bez finala na 400 metara i polufinala na 200 metara slobodnim stilom.

Oglasi

"Sada slijede pripreme za najveću sportsku smotru, što nimalo neće biti lako jer PK Borac nema adekvatnu podršku. Nadamo se da ćemo je dobiti od nadležnih i pomoći klubu, tj. Jovanu da se ovaj period pripremi što je bolje moguće i da se u Parizu pokaže u što boljem izdanju", naveli su iz PK Borac u kojem Lekić trenira i dodali:

"Našem Jovanu čestitamo od srca i želimo mu što bolji plasman na najvećoj sportskoj manifestaciji."

Šansu za odlazak u Pariz imaju atletičari Amel Tuka i Mesud Pezer.

Našp tekvandoisti eliminisani su u kvalifikacijama u Sofiji, ali vidjet ćemo kakve će tu pozivnice biti.

Dosta sportova na Olimpijske igre šalje i pozivnice, a vidjet ćemo u narednim danima po rezultatima da li će još neko od napih sportista biti blizu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi