Srbija uz dosta muke savladala Tunis i zabilježila drugu pobjedu

Svjetsko prvenstvo u Italiji i Bugarskoj

Srbija uz dosta muke savladala Tunis i zabilježila drugu pobjedu

S. Grebović

Odbojkaši Srbije ostvarili su drugu pobjedu u okviru Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj nakon današnjeg trijumfa nad selekcijom Tunisa rezultatom 3:1 u setovima (20:25, 25:20, 25:21 i 25:20).

Nakon poraza u prvom kolu od SAD-a te trijumfa nad Kamerunom, reprezentacija Srbije zabilježila je i drugu pobjedu u okviru Svjetskog prvenstva koji se ove godine igra u Italiji i Bugarskoj.

Izabranici Nikole Grbića bili su bolji od selekcije Tunisa, koja je pružila sjajan otpor i koja je prvi set riješila u svoju korist rezultatom 25:20.

Uslijedila je mnogo bolja igra naših istočnih komšija koji drugi, a potom i teći set uspjevaju riješiti sličnim rezultatom.

Vicešampion Afrike se nije predavao ni u četvrtoj dionici u kojoj su ipak na kraju poraženi 20:25, te su na taj način upisali svoj treći poraz.

Selekcija Srbije će se u narednom kolu Grupe C Svjetskog prvenstva sastati sa Australijom, a taj meč na rasporedu je sutra od 20.30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi