Tamara Stojanović: Izvući ćemo pouke iz poraza protiv OK Kula

Odbojkašica SOK Mostar pred utakmicu 2. kola PL

Tamara Stojanović: Izvući ćemo pouke iz poraza protiv OK Kula

Odbojkašice SOK Mostar ispred sebe sutra imaju novi ispit u Premijer ligi, a protivnice će im biti djevojke iz ŽOK Goražde. 

Nakon što su dobro otvorile prvenstvo pobjedom na Palama protiv ekipe Jahorine, prije dva dana u svojoj dvorani na Bijelom Brijegu u okviru 1/4 finala Kupa FBiH 'Sokice' su poražene od ekipe Kule iz Gradačca koja je nakon trijumfa 3:2 u setovima zabilježila plasman u polufinale spriječivši tako mostarski klub već u ranoj fazi natjecanja da pokuša obraniti prošlogodišnju titulu. Ritam utakmica je već u ranoj fazi postao brz i zgusnut tako da za plakanje za izgubljenim jednostavno nema vremena.
Tamara Stojanović, 22-godišnja odbojkašica SOK Mostar za SportSport.ba najavila je sutrašnju utakmicu protiv Goraždanki.


"Sutra smo domaćini ekipi iz Goražda koju dobro poznajemo iz naših prijašnjih susreta. Očekujemo veliku borbu na parketu, naročito kada su djevojke iz Goražda u pitanju, koje, barem protiv nas, na parket nikada nisu izašle nemotivirane i neborbene. Svakako da priželjkujemo nove bodove za nas 'sokice' i svakako da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo i drugu pobjedu u PL. Poraz u Kupu od OK Kula ostavile smo iza sebe i jedino što treba je da iz tog susreta izvučemo pouke i ne ponovimo greške koje su nam se dešavale u tom meču. Jedina velika mana i žal je to što ćemo sutra i nadalje igrati bez publike, ali nadam se da cemo i tu 'anomaliju' nastalu zbog pandemije koronavirusa ubrzo riješiti i dovesti u normalu" - kazala je Stojanović.

Utakmica se igra sutra u 13:30 u dvorani na Bijelom Brijegu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi