U Kalesiji Memorijalni odbojkaški turnir u čast Erne Sinanović

Na godišnjicu pogibije nekadašnje reprezentativke BiH

U Kalesiji Memorijalni odbojkaški turnir u čast Erne Sinanović

M. Šljivak

Početkom 2019. godine u Kalesiji će biti organizovan Memorijalni odbojkaški turnir u čast Erne Sinanović, nekadašnje reprezentativke BiH koja je poginula u saobraćajnoj nesreći 3. januara 2018. godine.

Na godišnjicu stradanja nekadašnje reprezentativke Bosne i Hercegovine, 5. januara 2019. godine biće održan odbojkaški turnir u njenu čast, a na turniru će učestvovati ekipe u kojima je Erna nastupala tokom karijere. To su ŽOK Polo, OK Kula Gradačac, ŽOK Bosna, te jedna od ženskih reprezentacija BiH.

Planirano je da Memorijalni turnir postane tradicija, a pored odbojkaškog turnira u Kalesiji, planirane su i druge aktivnosti kojima će se na dostojanstven način odati počast liku i djeli najbolje sportiskinje koju je ovaj gradić ikada imao.

Ko je bila Erna Sinanović?

Erna Sinanović (1982. – 2018.) je najbolja sportistkinja koju je Kalesija ikada imala. Karijeru je počela u ŽOK Polo Klesija, gdje je učestovava u dominaciji ovog tima ženskom odbojkom u BiH. Zatim je igrala u Kuli iz Gradačca, a pored toga je uspješno nosila dres reprezentacije BiH.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

Pred sam kraj karijere vratila se u rodnu Kalesiju u dresu ŽOK Bosna, gdje je predvodila mladu generaciju odbojkašica, a igrala je često i bez treninga, samo kako bi pomogla mlađim kolegicama da se izbore za pobjedu.

Nažalost, Erna je izgubila život 3. januara 2018. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći, a dva dana kasnije je ukopana u rodnim Miljanovcima kod Kalesije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi