Uspješno okončan prvi Memorijalni turnir Erna Sinanović
Erna Sinanović je bila simbol za odbojku u Kalesiju i u ovom gradiću je sasvim sigurno nikada neće zaboraviti (Foto: nkp.ba)

Pobjednik ekipa ŽOK Kula Gradačac

Uspješno okončan prvi Memorijalni turnir Erna Sinanović

M. Šljivak

Jučer je u Kalesiji održan prvi Memorijalni turnir u čast tragično preminule odbojkašice Erne Sinanović.

Na godišnjicu stradanja nekadašnje reprezentativke Bosne i Hercegovine u njenoj rodnoj Kalesiji održan je odbojkaški turnir u njenu čast.

Učešće na turniru uzele su ekipe Bosne iz Kalesije, Polo Kalesija (sastavljene od nekadašnjih Erninin saigračica), Kula Gradačac i selekcija BiH do 21 godine.

U prvom polufinalu Bosna je savladala Polo i plasirala se u finale, a tamo ihhe je čekala Kula Gradačac, koja je pobijedila mladu reprezentaciju BiH.

U finalnom duelu između ŽOK Bosna i OK Kula je viđena odlična odbojka, a slavila je ekipa Kule, koja je na taj način postala pobjednik prvog Memorijala.
Sve ekipe su dobile pehare, a pobjednčka ekipa je dobila i prelazni pehar, koji će na narednom Memorijalu imati priliku da odbrani.

Također, prije samog turnira prikazan je i film "ERNA" koji govori o najboljoj odbojkašici Kalesije svih vremena, a suze su nakon svega viđenog bile neizbježne.

Ko je bila Erna Sinanović?

Erna Sinanović (1982. – 2018.) je najbolja sportistkinja koju je Kalesija ikada imala. Karijeru je počela u ŽOK Polo Klesija, gdje je učestovava u dominaciji ovog tima ženskom odbojkom u BiH. Zatim je igrala u Kuli iz Gradačca, a pored toga je uspješno nosila dres reprezentacije BiH.

Pred sam kraj karijere vratila se u rodnu Kalesiju u dresu ŽOK Bosna, gdje je predvodila mladu generaciju odbojkašica, a igrala je često i bez treninga, samo kako bi pomogla mlađim kolegicama da se izbore za pobjedu.

Nažalost, Erna je izgubila život 3. januara 2018. godine u teškoj saobraćajnoj nesreći, a dva dana kasnije je ukopana u rodnim Miljanovcima kod Kalesije.

Potražite više informacija na temu Odbojkaško prvenstvo BiH (Ž):

U njenu čast planirano je da Memorijalni turnir postane tradicija i u narednim godinama

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi