Ukrajinci odbili borbu, reakcija dvojice Rusa će obići svijet!

Na takmičenju u mačevanju

Ukrajinci odbili borbu, reakcija dvojice Rusa će obići svijet!

Admin Čaušević

Rat koji je započela Rusija napadom na Ukrajinu je već izazvao tektonske promjene u svijetu sporta. 

Dok se Rusija suočava sa do sada neviđenim sankcijama, počeli su da ispaštaju i sportisti koji se takmiče pod zastavom najveće zemlje na svijetu.

FIFA je odlučila da suspenduje Rusiju iz svih takmičenja te će se fudbalske reprezentacije ove zemlje takmičiti pod nazivom RFU te neće biti intonirana himna ili istaknuta ruska himna tokom susreta.

I svjetska judo federacija je iz svog članstva izbacila Vladimira Putina, a novi momenat koji je privukao ogromnu pažnju desio se na takmičenju u mačevanju.

Praktično jedina prava "bitka" između dvije nacije koja se trebala desiti nije održana. Bilo je to na takmičenju koj se održava u Kataru.

Ukrajinska delegacija je izašla na borilište gdje su ih čekali Rusi. Čim su se pojavili Ukrajinci su objasnili da se ne žele takmičiti iz očiglednih razloga te su napustili borilište.

Oglasi

Prisutna publika je aplauzom sipratila Ukrajince, ali ogromnu pažnju izazvala je i reakcija dvojice ruskih predstavnika.

Naime, njih dvojica su stidljivo aplaudirali svojim rivalima jer su smatrali prikladnim ispratiti ovaj potez i pokazati nulu telorancije prema ratnim sukobima.

Jedan od razloga zašto Ukrajinici nisu željeli da mačuju protiv Rusa je je i predsjendik međunarodne federacije za mačevanje koji je poznat kao ruski olirgarh koji je usko povezan sa Vladimirom Putinom.

Riječ je o Alisheru Usmanovu koji je prema nekim informacijama treći najbogatiji čovjek u Rusiji i među 100 najbogatijih na svijetu. Na čelu federacije je od 2008. godine.

Top Komentari

atomskimrav
A kad je Alzirac odbio da se bori protiv Izraelca na Olimpijskim igrama, izbacen je sa igara te ce mu zauvijek biti zabranjeno nastupanje na OI. Tada je to naislo na osudu svjetske javnosti, ali ovo je uredu jbg, ovo svi podrzavaju.
7 1
fukaraslana
Tako i treba sa fasistima ni sekunde zajedno
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije