Banjalučki vaterpolisti spremaju se za prvenstvo BiH

Krenuli sa radom

Banjalučki vaterpolisti spremaju se za prvenstvo BiH

D. Vejo

Banjalučki vaterpolisti krenuli su sa intenzivnim pripremama za predstojeće prvenstvo Bosne i Hercegovine koje će se ove godine održati upravo u gradu na Vrbasu.

Slobodan Grahovac i njegovi izabranici vrijedno rade na Gradskom olimpijskom bazenu u Banjaluci, a kako i ne bi kada ih očekuje odbrana naslova prvaka države. Treninge u bazenu imaju jednom dnevno, ali i rad u teretani.

Prvenstvo će se održati 30. juna i 1. jula na već navedenom GOB-u, a pored domaćina i branioca trofeja Banja Luke, učestvovat će Neum, Akademija B te se i dalje čeka na prijavu ostalih timova.

Banjalučani ulažu sve napore kako bi po treći put stigli do trona, te tako ovjerili kvalitet kojeg su sticali igranjem u Prvo B vaterpolo ligi Srbije.

Vrijedno pomena jest i to da su Banjalučani prvi osvajači ovog trofeja, a to se dogodilo 2014. godine kada je osnovan VS BiH. Od tada, samo jednom banjalučki Delfini nisu uspjeli da odbrane tron, na put im je stao Neum.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi