Elvedina Muzaferija osvojila nove bodove u Svjetskom kupu
FOTO: EPA

Na legendarnoj stazi

Elvedina Muzaferija osvojila nove bodove u Svjetskom kupu

Haris Zilić

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija odskijala je odličan spust u Svjetskom kupu na legendarnoj stazi u italijanskoj Cortini.

Elvedina je osvojila 28. mjesto i nova tri boda u Svjetskom kupu.

Za Elvedinu je ovo bila vjerovatno jedna najboljih vožnji u karijeri jer je za pobjednicom Slovenkom Ilkom Štuhec zaostala svega sekundi i 64 stotinke.

Elvedina je u cilju imala vrijeme 1:06.37, dok je pobjednica Štuhec imala vrijeme 1:04.73.

Primjera radi najbolja skijašica današnjice Mikaela Shiffrin je zauzela sedmo mjesto s vremenom 1:05.12.

Elvedina je posebno dobro odskijala prvi dio staze gdje je zaostajala svega 11 stotinki, ali manja brzina u srednjem dijelu staze koštala je možda i plasmana u TOP 15 danas u Cortini. U srednjem dijelu je izgubila oko pola sekunde.

Oglasi

Tako je naša skijašica osvojila nova tri boda u Svjetskom kupu.

Na svom kontu sada ima tri boda u sueprveleslalomu i tri boda u spustu, ukupno šest.

Pored novih bodova, Elvedina je popravila i FIS poeene, tako da je uskoro možemo očekivati na startnoj listi među 30 najboljih spustašica svijeta.

U Cortini se sutra vozi nova utrka i to će biti prilika za Elvedinu da dođe do novih bodova u karijeri.

Iza sebe danas je ostavila iskusne skijašice kao što su Nicle Schmidhofer, Juliana Suter, Nadine Fest, Karoline Pichner...

Kompletne rezultate iz Cortine pogledajte OVDJE.

Top Komentari

axel43
Šta je ovo SS.BA?? Sve neki novi kreteni komentarišu?? Gdje je stara raja?? Sve ste blokirali, ha?? Akobogda uskoro se ugasili!!
2 2
user1674297497
Svaka čast, nadam se da je i sta para dobila,jer od države pomoći nema
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi